Peugeot 307: distributieriem is vervangen waterpomp niet!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

het gaat om een 307 cc uit 2005.

Ik heb nou ongeveer 2 weken geleden mijn distributieriem laten vervangen door een garage en ze hebben gezegd dat de waterpomp nog goed was en helemaal geen lekkage was te zien.

Nou heb ik gisteren van een andere monteur gehoord dat bij deze auto`s een plastic waterpomp zit ofzo hij zegt die gaat wel kapot en dan kan je riem ook klappen en dat ik dan en grotere probleem heb.
wat is nou wijsheid mijn auto staat nu op 117xxx km en heb de distributieirem laten doen klopt het wat hij zegt.
Ik had ook eerst informatie gevraagd bij de dealer of de waterpomp ook moest gebeuren en die hebben gezegd: dat doen wij alleen wanneer het nodig is.

Alvast bedankt voor je reactie.

baranka

Geplaatst door baranka (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi,

Als de dealer heel duidelijk is geweest, en eerlijk in zijn advies, is het jouw beurt. ! Jij bepaalt of de waterpomp meevervangen moet worden. De dealer zal een eerlijk (en uit ervaring) advies geven.

De risico´s zijn dan ook voor jou.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ik begrijp die dealer niet ,wat is nou een waterpompje,dat kost ook niet alles kun je toch beter gewoon mee vervangen,maar goed hier kun je weer dagen over discusiëren,en als ie kapot loopt heb je wel pech want dan zal de dealer niet thuis zijn.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het verhaal zal ook in dit geval weer 2 kanten hebben. Het vervangen van de waterpomp is bij dit type meer werk en kosten van nwe waterpomp hoger, omdat het als compleet blok tegen de zijkant van het motorblok zit. Om em te laten zitten als men toch de distributieriem gaat vervangen is niet slim, zeker als het nog een kunststof uitvoering is. Kan me NIET voorstellen dat een dealer dit advies niet heeft gegeven, maar zal wel te maken hebben met kostenplaatje.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Baranka, misschien moet je ook nog eens even reageren op je andere vragen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum