Peugeot Boxer: distributieriem plaatsen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500cc

Wil distributieriem plaatsen maar ben niet op de hoogte van de te volgen procedure,zoek naar merktekens op tandriemaandrijving van 1° de krukas (zichtbaar vier gaten ter bevestiging van de riemschijf en vier kleinere boringen, evenredig verdeeld), 2° de nokkenas ( één nokje zichtbaar met uitsparing waar mogelijks een hulpstuk in past 3° de diesel injectiepomp ( in de buitenomtrek twaalf gaten waarvan één ovaal, in de binnenomtrek drie bouten ter bevestigingen en twee gaten waarvan één ovaal), verder blijkt er ook geen automatisch veerspansysteem aanwezig te zijn dus hoe span ik de tandriem en hoe en waar meet ik de bekomen spanning, één van de twee aanwezige spanrollen lijkt verplaatsbaar via een eenvoudig schuifsysteem met bout. Kan iemand mij eventjes op het goede spoor zetten

pluke

Geplaatst door pluke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

geef me even de motorcode als je wilt..kijk ik voor een schema.

ik zou zeggen,als je niet weet waar je aan gaat beginnen,laat het dan doen voor die paar tientjes meer..als je hem verkeerd monteerd en hem start,kan het een dure aangelenheid worden..met alle gevolgen van dien.

Gr Stefan

pluke (0), 14 jaar geleden

motorcode niet zo direct vindbaar, niet vermeld op typeplaatje of gelijkvormigheidsattest, origineel aankoopfactuur niet in ons bezit
zoek nog even verder


Groeten René

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Met het chassisnummer is de motorcode te achterhalen.

pluke (0), 14 jaar geleden

Stefan

Geen motorcode bekend, ben naar merkgarage geweest en daar vielen ze uit de lucht,ze bestellen daar uitsluitend onderdelen op carrosserienummer (VF3232B5216011682) of op referentienummer (98/1229). Die man was zo vriendelijk zijn computer te raadplegen en die vermelde motornummer DJ5.
Kan dit ons verder helpen


groeten René

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rene

Bij deze het schema :

[url=http://img46.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img46.imageshack.us/img46/6987/bo...[/img][/url]

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum