Peugeot 406 break: Distrubutieriem vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v xu7 jp4

Hallo ik wil mijn distrubutieriem vervangen, ik lees in de vraagbaak dat ik een krukas blokkeerpen en nokkenasblokkeerpennen moet hebben.
weet iemand de maten van die pennen? en moet je voor de krukaspoelie een speciale trekker hebben of volstaat een normale poelitrekker?
moet ik de waterpomp ook vervangen?
ik heb ook geen riemspanningsmeter kan het ook zonder? op gevoel?

Hugo406

Geplaatst door Hugo406 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

in de nokkenassen moet 6mm in de krukas 10 mm.
en soms heb je voor de krukaspoeli een speciale trekker nodig het hang er van af hoe vast hij zit.
ik zou het gewoon met je eigen trekker proberen moet ook lukken.
het kan ook zonder riemspanningsmeter gewoon nu voelen hoe ver je de riem kan kantelen met twee vingers en de nieuwe riem ietsje strakker zetten.

groetjes jan.

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Hallo Hugo, heb het onlangs bij een xantia met hetzelfde type motor gedaan. Kon de poelie er gewoon met een paar tikjes met een hamer afhalen; zat vrijwel niet vast. Als je geen speciaa gereedschap hebt(heb ik ook niet) dan kun je twee boortjes van 6 mm gebruiken voor de nokkenassen. Krukas zet ik nooit vast; ik tel het aantal tanden op de oude riem.
Bij het losdraaien van de krukaspoelie(bout kan wel goed vast zitten) kun je een grote schroevedraaier aan de bovenkant rechtop tussen twee tanden van het vliegwiel zetten, moet je wel even vragen of een ander hem voor je vasthoud. De schroevedraaier loop dan vast op het huis van de bak/motor. Waterpomp zou ik alleen vervangen als je sporen koelwater naar beneden ziet lopen, aan de andere kant is ie niet heel duur en ben je nu toch bezig.
Gr. Marcel

Hugo406 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties ik zal het maar eens gaan proberen!
de Riem is in 2003 bij 113000 km vervangen en de auto heb ik net gekocht en heeft 195000 km op de teller staan.
riem en spanrollen al in huis gehaald + vraagbaak en waterpomp bekijk ik nog even.loopt hij soepel en lekt hij niet laat ik hem gewoon zitten.

Groet Hugo

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.