Peugeot 206: div meldingen oa storingen Gentry 1.6 16V

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Paar weken geleden jankend geluid in `t vooronder, uiteindelijk bleek dat de lagers vd aircopomp te zijn, afgesloten, nu geen airco. Okay een week verder kregen we opeens nadat ie moeilijk startte, de melding: storing uitlaatgassen, en soms katalysator.
Naar de garage waar we `m gekocht hadden, in 2008, en na meting bleek `t de krukas positiesensor te zijn.
Die is gisteren vervangen (77 euro incl.) maar vanmorgen startte ie weer moeilijk (8 keer proberen), en gaf de melding inbraakbeveiliging(?)
hier wordt je toch niet goed van?

Ik las op een ander forum dat iem. die problemen kreeg na `t wassen vd auto, nu hebben we `m 1,5 week geleden gewassen met hogedruk en borstel enzo, kan `t autootje niet tegen vocht?

Eerst hadden we n hyundai: Nooit problemen, damned French!

ruli

Geplaatst door ruli (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

In eigenlijk 99% van de gevallen: Als de BDP sensor defect is, dan is die ook gewoon defect en zal de motor helemaal niet meer aanslaan. Dus niet moeilijk starten (8 keer proberen). Tis trouwens aanslaan i.p.v. starten. Starten heeft te maken met inschakelen van de startmotor.
Melding diefstalbeveiliging, want dat bedoel je waarschijnlijk i.p.v. inbraakbeveiliging, kan duiden op een defect aan de contactsleutel en/of transponder. Eerste poging: probeer het eens met de reservesleutel.
Ik ga geen oordeel geven over hyundai of peugeot, maar het kan al helpen als je naar een garage gaat met verstand van zaken. Verder is het moeilijk te oordelen waardoor de lagering van de aircopomp defect kan/mag gaan (of inderdaad defect zijn???)

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Een slechte accu kan ook een oorzaak zijn voor het geven van foutmeldingen. Bij het starten daalt de spanning dan teveel, waardoor je allerlei foutmeldingen kunt krijgen. Verder blijft de 206 elektronica gevoelig. Zeker de melding uitlaatgasstoring kan nog wel eens naar voren komen, zonder dat er een duidelijke oorzaak kan worden aangewezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.