Peugeot 206: Handrem Peugeot 206 S16/GTI uit 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

GoedeMiddag,

Al enige tijd heb ik het probleem dat mijn handrem matig werkt. Ik kan de hendel helemaal omhoog doen en dan nog gewoon met de handrem erop weg rijden.
Vorig jaar kwam hij net door de APK heen. De kabels zijn recent vervangen omdat ik dacht dat dit het probleem was.

Kan iemand mij met dit probleem helpen

J0hnny90

Geplaatst door J0hnny90 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij remschijven aan achterzijde, zit het span mechanisme van de handrem inwendig in de remklauwen d.m.v. tandjes. De basisafstelling van beide kabels hoort zo te zijn, dat de heveltjes op de remklauwen geheel in rust horen te staan, dus max naar achteren, bij niet aangetrokken handrem. Vanuit die positie stel je de handremkabels via de centrale moer onder de handremhefboom zover op, dat er een tandje of 7 nodig is om em vast op de handrem te krijgen. Als deze basisafstelling correct is en de heveltjes niet vast (geroest) zitten, kun je nog kijken of de stand van de zuigertjes kloppen. In de rand van de zuigertjes zitten een 4-tal gleuven. 2 van deze gleuven (op 1 lijn) hebben een klein streepje erbij. Het kleine streepje moet zo staan (door de zuiger te verdraaien), dat deze nagenoeg horizontaal aan de onderzijde van de grote gleuf staat en dat de grote gleuf moet corresponderen met de nok op het remblokje. Pfffffffff, moeilijk uit te leggen. Staat dit allemaal goed, dan vrees ik dat bij 1 of wellicht allebei de remklauwen, de inwendige vertanding defect is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.