Peugeot 206: Diversen electrische issues (iemand met pp2000 ervaring gezocht)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Onlangs een 1.4 206 sw gekocht uit 2002.

Deze heeft de volgende storingen:
* Af en toe (eens in de 2 weken, en helaas nog nooit als ik in de auto zit) een P0300 melding (hiervoor bougies en bobine vervangen, heeft helaas niet geholpen).
* Centrale vergrendeling die het in het begin nog wel eens ooit deed met de sleutel in het deurslot, maar later steeds vaker niet. Op de afstandsbediening deed de cv het wel altijd.
* Start maar op 1 sleutel, andere sleutel had geen transponder, dus ook logisch, maar na een blacno transpoder gekocht te hebben, krijgt(niet officiele) peugeot garage de andere sleutel ook niet direct ingeleerd met pp2000.
* Stuurbekrachtiging lijkt niet te werken (pp2000 zegt ook dat er geen stuurbekrachtiging aanwezig is, terwijl ie er fysiek wel degelijk op zit)
* Bij koudstart slaat de auto érg makkelijk af, als ie eenmaal warmer is is dit een stuk minder.

Ik denk dat ik minstens een probleem met het BSI heb, gezien de sleutel en de cv. Dus ik heb onlangs de bsi gereboot (dmv deze procedure: http://www.petercoopercarrepairs.co.uk/p..., hierna werkte de sleutel met afstandsbediening niet meer op de cv, dus ik neem aan dat de reset gelukt is (?). Maar kan deze afstandsbediening inmiddels ook niet meer opnieuw aanmelden"
Ik heb zelf onlangs ook een diagnoseapparaat met pp2000 gekocht, dus kan nu zelf ook vanalles uitproberen, maar bijv het inleren van sleutels lukt niet omdat (net als bij de garage) de software het niet herkent dat de auto op contact gezet wordt. Tevens staan er nog wel andere "rare" dingen in (zoals bijv het afwezig zijn van stuurbekrachtiging volgens de computer)
Ik denk het niet, maar zou eea het gevolg kunnen zijn van een slechte accu? de P0300 melding misschien wel, maar de rest lijkt me misschien toch in de bsi te zitten.
Aangezien ik zelf vooral graag aan ouder spul sleutel (met zo min mogelijk electronica) zit ik een beetje met de handen in het haar. Is er hier iemand die nog suggesties heeft? Meedenken wordt érg gewaardeerd!

meneer_aart

Geplaatst door meneer_aart (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.