Peugeot 206: druklager

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

goedemiddag, (ik hoop dat het nu wel goed gaat, met op de site zetten)

ik heb een 206 2.0 16v , en daar is zo ongeveer +/-5000km geleden een nieuwe koppeling ingegaan (omdat het blok gereviseerd werd dus dat gelijk meegenomen)

nu heb ik vorige week ineens een raar piepend geluid van de koppeling,als het pendaalniet wordt ingedrukt (in de versnelling of in ze vrij) dat maakt niet uit heb ik een heel pieppend geluid. zodrag ik iets spanning op de kabel zet is het zo goed als weg.
heb zelf het een en ander uitgesloten en kwamen tot de conclusie dat het het druklager was (was ook nieuw)
dus de bak eraf gehaald en het druklager kon je gedeeltelijk bewegen, wat dat ik weet niet hoort. dus heb een nieuw druklager gemonteerd.

nu heb ik zo 500km gereden en toen ik afgelopen zondag terug kwam van zo 150km rijden hoorde ik precies het zelfde gepiep weer, het is in mindere maten maar het is aanwezig.

wat zou dit kunnen zijn of waar komt het door??


ben vandaag even langs de dealer geweest voor een storing en het hun gelijk gevraagd voor dit probleem, wat de beste man mij kon vertellen is dat het gepiep wel eens vaker voorkomt en dat de geleide bus die onder het druklager zit meestal de boosdoener is?!?!

ik kan me niet zo 123 herinneren of ik die heb vervangen of niet.


alvast bedankt
mvg

evt filmpjes

http://www.youtube.com/watch?v=LL_0yZ8AC...
http://www.youtube.com/watch?v=rQBYZPlIe...

blue 206

Geplaatst door blue 206 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Lijkr me inderdaad het druklager dat (weer) piept. Geleidebus wil wel eens scheef afslijten zodat dan het lager niet helemaal recht op de diafragma drukt.

blue 206 (0), 10 jaar geleden

oke dus dat wordt weer de bak demonteren :(

maar het gepiep voor de 2e keer zou dan evt door de bus komen, want heb er klein beetje vet op gedaan de geleide bus met het druklaer monteren, en dat zou evt verklaren dat ik het niet gelijk hoorden?

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

naar mijn weten zit op de druklager die spelling wel vaker, volgens mij altijd zelf.
niet iets om direct druk over te maken.

de vraag is of de geleidebus is vervangen of niet

blue 206 (0), 10 jaar geleden

oke,
omdat het nieuwe druklager dat ik ook toen bij me had die speling niet zat, maar aangezien ik het druklager al had heb ik de nieuwe ermaar opgezet.

maar de bus kan ik me niet meer herrineren, ik heb het samen met me broer gedaan mischien dat die het nog weet. zo niet zal de bak er weer afmoeten en de bus vervangen.


maar het druklager dan ook weer doen of dat niet?

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

als het niet te duur is dan zou ik dat eerder wel doen dan niet. je haalt niet de bak apart los voor elke onderdeel van de koppeling te moeten gaan vervangen.

blue 206 (0), 10 jaar geleden

Ja lijkt me logies. Heb vandaag stukje gereden maar is momenteel nix meer te horen. Maar het zal vast niet lang weg blijven

blue 206 (0), 10 jaar geleden

p.s. het piepen van de koppeling is nog niet terug gekeerd. dus hope dat het een tijdelijk iets was.

blue 206 (0), 10 jaar geleden

hallo,

het piepen is de laatste dagen weer erger geworden. ben al piepend naar de dealer gegaan en die zeg het ook nog niet eerder mee gemaakt te hebben.

hij denk zelf aan dat er 1 of meerdere drukvingers misschien iets omhoog staan waar het druklager over heen piept, want als je de kabel ietsjes aanspande tegen de vingers is het gepiep weg.

ik ben momenteel met een p0300 melding bezig en zodra die verholpen is gaan we weer verder met deze en mag de bak er weer af.

blue 206 (0), 10 jaar geleden

goededag,

ik heb afgelopen weekend, de bak er weer onderuit gehaald en nieuwe geleide bus gemonteerd, de oude was lichtelijk ingesleten.
toen verder gekeken naar de koppeling en der waren een paar drukvingers naar binne gebogen (lichtelijk) dus heb de koppeling vervangen en het gepiep is nu gelukkig weg.

mijn dank aan de mensen die hebben meegeholpen met oplossing zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.