Peugeot 406: druklager van koppeling vervangen XU7JP4 motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Gisteren piepte het druklager wanneer ik het koppelingspedaal intrapte.
Later kreeg ik hem iets moeilijker in zijn versnelling, en nu krijg ik hem helemaal niet in zijn versnelling meer als de motor draait.

Druklager kapot?

Hoe weet ik welke versnellingsbak er in mijn auto ligt, ik weet dat de motor een LFY XU7JP4 motor is, en dat de synchromesh van de 5e versnelling vaak kapot gaat, die heb ik al een keer vervangen, maar daar hoefde de bak er niet voor uit.

Ik lees dat bij een ML5T bak het subframe eronderuit moet, en bij een BE3 bak lees ik daar niets over.
Kan iemand mij vertellen wat voor bak ik heb en of het subframe eronderuit moet, op verzoek zal ik identificatienummer geven van de auto.

Ik beschik niet over een brug, wel heb ik een takel om de bak eronderuit te geleiden. Hoe hoog moet de auto op blokken staan om bak ertussenut te krijgen, is het genoeg om de auto op te krikken totdat de wielen vrijkomen?

paul8598

Geplaatst door paul8598 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

paul8598 (0), 12 jaar geleden

Auto is inmiddels gerepareerd.
De bak kan er (gewoon) tussenuit zonder subframe te demonteren.
Zowel druklager als drukgroep waren kapot.

Heb zelf centreer gereedschap gemaakt zodat koppelingsplaten mooi in het midden komen tijdens het vastdraaien van de drukgroep.
Dit is eenvoudig zelf te doen:
Vijl het tussenschotje uit een standaard waterleiding soldeer sok tbv 15mm pijp en schuif deze over een koperen waterleiding pijp van 15mm diameter en 20cm lengte en klaar!
De 15mm pijp past mooi in het gat van het vliegwiel, en de 15mm sok valt mooi in het vertande gat van de koppelingsplaat.
Op verzoek stuur ik er een foto van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.