Peugeot 406: Dure beurt?

Bouwjaar: 2001

Hallo, vandaag even bij de Peugeot dealer opgevraagd wat een beurt kost voor mijn 406 1.8 16v met 120.000 op de teller. Had op de Peugeot site al gelezen over het A-B-C onderhoudsplan. Volgens dit plan zou ik voor deze beurt 309 euro kwijt zijn. Navraag bij garage leerder echter dat hier dan nog 39 euro voor het aircofilter en 65 euro voor de remvloeistof bijkomt! Als klap op de vuurpijl ook nog een voor 345 euro een distributieriem! Totaal dus bijna 760 euro! Dat terwijl ik de auto pas 9,5 maand heb en hij nog in garantie loopt. Dealer heeft na aandringen aangeboden om de helft van de kosten van de distributieriem voor zijn rekening te nemen. Is dit alles redelijk en zijn er in omgeving achterhoek nog goede en redelijk geprijsde peugeot specialisten?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Een distributie riem vervangen kan misschien goedkoper maar de vraag rijst of de looprollen en spanrollen van de distributieriem dan ook mee vervangen worden. Bij de peugeot dealer zit dat in de pakketprijs. Ik vindt het netjes van het autobedrijf dat hij de helft van het bedrag van DB riem voor zijn rekening neemt. Garantie heeft m.i. niets met onderhoud te maken.

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

ik denk dat je garage geld te veel heeft.vind het erg coulant dat hij de kosten van jouw onderhoud wil betalen.Je hebt je auto pas 9,5 maanden en dus had je kunnen weten dat die riem eraan zat te komen,is gewoon normaal onderhoud.Je kunt ook nog even kijken bij een universele.die pakket prijzen zijn kale prijzen, er komt vak nog van alles bij. net als een beurt bij kwik-fit.

groet en succes


michael

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het een grote beurt is met distributieriem en waar verder dan niets meer bij komt is de prijs best goed. Afhankelijk van hoeveel kilometers je de afgelopen 9,5 maand hebt gereden is het vergoeden op zijn minst heel netjes.

pha (0), 18 jaar geleden

O.K. Het leek mij ook een net aanbod. Wat ik echter niet begrijp is dat Peugeot adverteert met totaal pakketprijzen voor een (in mijn geval) C-beurt, en dat daar dan niet de remvloeistof en aircofilter bij zit. Al met al zal ik ingaan op het aanbod van de garage dat mij prima lijkt. Autorijden kost nu eenmaal geld.

RAH (0), 18 jaar geleden

Op de site van Peugeot kun je vast wel ergens vinden wat een A - B - C beurt inhoud (staat bij mij zelfs in het instructieboekje van de auto). Waarschijnlijk zit bij geen van die beurten het vervangen van een distibutieriem en vervangen van de remvloeistof. Dat zijn onderhoudswerkzaamheden die niet in het normale onderhoud vallen.

Zoals door andere reeds aangegeven, dat je dealer de helft van de kosten voor het vervangen van de distributieriem voor zijn rekening wil nemen is zeer coulant. Ik hoop alleen dat de dealer wel de span/looprollen vervangt en ook de waterpomp vervangt. Dat zijn onderdelen die makkelijk te vervangen zijn als je toch met de distributie bezig bent en als je over 6 maanden de waterpomp alsnog apart moet vervangen wordt je daar niet vrolijk van.

pha (0), 18 jaar geleden

RH Bedankt voor de tip. Toch ook maar laten doen of op zijn minst navragen denk ik...

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Waterpomp heeft ongeveer 8 van 10 keer leksporen, en kun je beter vervangen.

pha (0), 18 jaar geleden

205 griffe, wat zijn de extra te verwachten kosten als ik ook de waterpomp meteen laat vervangen?

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Waterpomp kost ongeveer 60 a 70 euro + nieuwe koelvloeistof. Ik zou het wel doen, door een nieuwe riem verkrijg je een andere spanning op de pomp en kan deze gaan lekken.

pha (0), 18 jaar geleden

Bedankt GTIGriffe, ik denk dat ik dat dan maar doe.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.