Peugeot 306: Electrische dak

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8V 124pk

Beste autoliefhebbers,

Sinds een paar weken gaat de elektrische kap van mijn 306 cabrio wat moeilijk naar beneden. Op het moment waarop de kap in de daarvoor bestemde ruimte zou moeten gaan blijft ie hangen.
-Fase 1 waarbij het dak van achteren omhoog komt gaat prima.
-Fase 2 waarbij de metalen afdekklep geopend wordt gaat goed.
-En dan zou het dak in de bak moeten schuiven, maar dat gebeurt niet.

Heeft iemand dit vaker meegemaakt of weet iemand hier een oplossing voor??

PS Ik ben niet vies van een beetje klussen dus als iemand een elektrisch schema heeft van een elektrisch dak, zou ik zeer dankbaar voor zijn. Wil er eventueel wel voor betalen ook.

Beetje jammer zo met het mooie weer in het vooruitzicht.


Met vriendelijke groeten,

Jeroen

Jeroenm

Geplaatst door Jeroenm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit heeft volgens mij geen elektrische oorzaak, maar is mechanisch. Heb het 1 keer meegemaakt dat mechaniek van dak beelf haken binnenin.

Jeroenm (0), 17 jaar geleden

Beste 306 cabrio,

Dat zou inderdaad goed kunnen. Wat ik er namelijk nog vergeten was bij te zeggen; het dak blijft dan in dezelfde positie terwijl ik wel een motortje hoor lopen.

Ik zal alle schroeven waarmee de kap aan de auto zit gemonteerd eens controleren, misschien dat er ergens iets vast loopt.

Kom ik nog op terug, iig alvast bedankt.

Jeroen

A110 (0), 17 jaar geleden

Hoi Jeroenm,

Zijn de glijpunten wel goed schoon en voorzien van goed smeermiddel, het mechanisme wil wel eens uitdrogen en dan loopt het allemaal wat stroever.
Goed schoonmaken en opnieuwe invetten wil wel eens helpen.

Jeroen

Nachtwaker (0), 17 jaar geleden

kijk eens naar de olie druk of er vodoende olie in zit

Jeroenm (0), 17 jaar geleden

Hoi hoi,

Hier even een update. Ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds minder blij wordt. Ik geloof dat het oliepeil achter in de kofferbak langzaam terug loopt. Ik vrees dus dat ie ergens olie lekt. Verder doet ie, als het dak gesloten is en ik hem wil openen, helemaal niets meer. Als ik hem handmatig open en vervolgens weer "electrisch" probeer te sluiten hoor ik wel een paar motortjes. Daarna komt de metalen klep in beweging en gaat omhoog. Het dak komt dan ongeveer 5 cm omhoog en stopt er dan mee.

Ben een beetje ten einde raad. Ik vrees dat het te ingewikkeld wordt om dit zelf te fiksen. Heeft iemand nog een briljant idee???

Met een wanhopige groet,

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.