Peugeot 306: elektrische storing in deur cabriolet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

ik heb onlangs een nieuwe deur in mijn 306 cabrio van 1999 gestoken, en nou heb ik een elektrische storing in de wagen. De temperatuurmeter slaat tilt, wanneer ik de lichten aanzet valt de radio uit en wanneer ik de richtingaanwijzer opzet dimmen de andere lichtjes op de maat van de richtingaanwijzer. Iemand een idee hoe dit kan komen? Mij is verteld dat er een massa zou moeten zitten ergens aan de deur die niet goed is vastgemaakt ofzo, maar waar...???

Kevin9902120

Geplaatst door Kevin9902120 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk eerst eens naar de (hoofd)massa-kabel die vanaf accu naar versnellingsbak loopt. Vooral de zijde van de massa-kabel op de versnellingsbak.

Kevin9902120 (0), 12 jaar geleden

[quote=hans4074]Kijk eerst eens naar de (hoofd)massa-kabel die vanaf accu naar versnellingsbak loopt. Vooral de zijde van de massa-kabel op de versnellingsbak.[/quote]
Dank je, hoe kan ik daar het beste naar kijken?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zoek de min aansluiting op de accu, kijk (en voel) of de accuklem goed klemt, volg daarna deze kabel naar beneden tot eindpunt = bevestiging d.m.v. boutje op de versnellingsbak. Als het goed is zit er op dat aansluitpunt een kabel-oog met de dikke kabel komend vanaf de accu, met nog een dunnere massa-kabel. Wat regelmatig voorkomt is dat deze dunnere massakabel precies op die aansluiting afgebroken is = kijken en voelen. Als deze verbinding in orde is, volg je deze dunnere massakabel naar z'n eindpunt = carrosserie en kijk/controleer je deze bevestiging.

N.b. als de dunnere massakabel afgebroken is, krijg je ook jou omschreven problemen zoals o.a. flippende temp.meter.

Jaap A (0), 12 jaar geleden

Hans4074,

Ik overbrug de massa nog wel eens als controle met een starkabel vanaf de min van de accu naar een massapunt aan de motor of auto.. weet je ook of het de massa is.. maar als ik de vraag nogmaals lees dan vraagt Kevin of er een massa punt in zijn deur moet zitten... maar dat lijkt me in de kabelbundel te zitten die in de deur binnen komt via de scharnierzijde.. zal een oog aansluiting zijn die onder een boutje van een scharnier of raammechaniek behoord te zitten lijkt mij..

gr Jaap

Kevin9902120 (0), 12 jaar geleden

Hey Hans4074,

je had gelijk, de kabel was afgebroken... Kabeltje vervangen en de problemen zijn opgelost se... Nu de rest nog ;)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.