Peugeot 308 2014: Emissiestoring

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Motorcode: AH01, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Na bijna 10 jaar en nooit eerder deze storing gehad te hebben in eens 'Urea emissiestoring', wat is er mis of toe aan vervanging?
Auto heeft 290k km gelopen, zonder problemen van deze aard.
Het begint met de emissie storing en daarna, meestal dag later, wordt het een motorstoring die verholpen moet worden en is er een 1100km rijlimiet (daarna wordt starten geweigerd, dat komt overeen met een lege Ad blue / Urea tank)
Heb zelf het idee dat er iets mis is met de toevoer van Ad blue zoals een defecte pomp oid.
Volgens de garage zou het zijn opgelost door software update. Ik vond dit zeer vreemd dat dat het zou oplossen en dat werd bevestigd na ongeveer 5km rijden na het ophalen bij de garage (reset storing).
Urea/Ad blue tank zelf tot de rand gevuld, dus geen lege tank en ook geen plas onder de auto.

Geffeneh

Geplaatst door Geffeneh (60) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (1040) PRO, 1 maand geleden

Hebben ze nou de update gedaan, of is alleen de foutcode gewist?

Plakkie (365), 1 maand geleden

Ik ben bank dat het een nieuwe ad-blue tank gaat worden.
Pomp is niet los leverbaar.
Klacht komt best vaak voor.

harry4203 (1040) PRO, 1 maand geleden

Vrees dat ook, maar voor sommige fouten kun je het ad-blue systeem updaten.

Geffeneh (60), 1 maand geleden

@Harry4203. De software is ge-update volgens de garage en staat ook op de bon. Daardoor wordt natuurlijk de stroring ge-reset, vandaar dat ik dat zo even schreef. Ik merk het ook aan het gedrag nu het lijkt alsof de 1100 km limiet nu uit blijft.
Ik ben ook even op het www gaan snuffelen en heb een flesje Adblue enhancer van Kroon oil gekocht (lijkt veel op dat van Xenum Admax). Ik heb dat nu toegevoegd. Op de kosten van een nieuwe tank (1100 Euro lees ik) valt dit als eerste redmiddel in het niet. Baat het niet schaad het niet.
Ik hoop dat de storing vanzelf weer verdwijnt met het additief, dat gebeurde nl dik 2weken geleden ook. Toen op zaterdag middag de storing voor het eerst kwam en zondag de 1100km limiet, en het motorstoring lamje ook aan gingen naast her Urea lampje en Service lampje. Omdat het Urea is, heb ik gewoon het hele weekend de auto gebruikt, tis maar een additief om aan de Euro 6 norm te voldoen, motor leek ook net wat meer pit te hebben. Op zondagavond verdween Urea storing emmissieregeling net zo plotseling als die was gekomen en melding van de 1100km limiet verdween ook Urea lampje ging ook weer uit. Alleen Service en Motorstoring lampje bleven aan. Op maandag afspraak gemaakt metde garage en op dinsdag morgem mocht ik komen . Start op dindag morgen de auto en alle storingsindicatoren zijn uit en blijven uit. Garage heeft het toen wel uitgelezen en alsnog alles alleen gereset. Na een week kwam de storing pas terug.
Dus ik heb nog even beetje hoop.

Laat nog wel weten of het ad blue enhancer gewerkt heeft of niet

Dank voor alle reakties

check

Beste antwoord, geplaatst door Geffeneh (60), 1 maand geleden

Helaas heeft het toevoegen van Admax in de Ad blue niet meer mogen baten, AD blue tankje is nu na 290k km er mee gereden te hebben, vervangen.
Probleem lijkt opgelost nu.
Alleen van af nu is toch maar de Admax in de Ad blue, geen zin in nog zon dure reparatie.

Case closed denk ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum

"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php