Peugeot 407: Emissiestoring Peugeot 407 2.2 16v

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v

Beste Techneuten,

Onze Peugeot 407 heeft al een aantal weken een emissiestoring. Op zich geen last met het rijden, alleen af en toe het oplichten van het motorstoringslampje. Ik heb hem uitgelezen met een gutman diagnose computer en deze geeft aan; inlaatspruitstuk druksensor signaal niet in orde of niet aanwezig. Deze sensor is al vervangen. Dit was niet het probleem. Ik ben van mening dat er iets aan de hand is met de karterontluchting. Hier zit (eigenlijk zat, want ik hem hem helemaal doorgespoeld) allemaal dikke smurrie in. Komt door de korte afstandjes die we rijden, zeiden ze in de garage. Nadat ik deze gereinigd had was de storing een tijdje weg, zonder dat ik hem had gereset. Maar na een paar km was de storing weer terug. Iemand een ander idee?

30630

Geplaatst door 30630 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

voeding, massa en singaal controleren,

hoeveel Mb geeft de MAP sensor aan met motor uit en met draaiende motor?

heb je ook een P code?

30630 (0), 12 jaar geleden

Zo'n uitgebreide uitleescomputer is de gutman niet. Die detecteerd alleen de problemen, en kan ze wissen. Maar daar is het probleem niet mee verholpen. Dus heb geen P code, helaas. Heb al te vaak gehoord dat je honderden euro's kwijt bent aan zoek-uren. Vandaar dat ik eerst zelf het een en ander wil proberen. Hoe ik de mb's moet meten van de map heb ik ook geen idee van.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Maak het gasklephuis inwendig netjes schoon met het juiste middel, en laat daarna de gasklep opnieuw inleren. Het inwendig reinigen van het gasklephuis kun je het beste doen door het gasklephuis compleet te demonteren = simpel. Bijna zeker te weten dat het hiermee opgelost is.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

elke degelijke EOBD scanner kan een P code weergeven

milibars kun je meten in voltage's of met je scanner

dick407sw (0), 12 jaar geleden

Controleer ook even of de temperatuursensor (gemonteerd aan vliegwielzijde vlgs. mij groene aansluiting) geen koelvloeistof lekt. Dit kan door de bedrading tot in de computor terecht komen en kan ook heel vervelende storingen geven.

Succes.

30630 (0), 12 jaar geleden

Ik heb het gasklephuis schoon gemaakt, zat wat zwarte olieaanslag op, en ben al mijn storingen kwijt. Bedankt Hans4074!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.