Peugeot 407: Koelventilator, koelvin doet het niet, waardoor temp stijgt bij

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

hallo heren,

Ik heb niet zo lang geleden een 407 2.0 hdi aangeschaft. Super wagen en rijd lekker ook nog. Tijdens een file merkte ik dat de temperatuur steeg. Normaliter zou de koelventilator (koelvin) moeten draaien. Dit gebeurde niet. waar zou het aan kunnen liggen. Er zit wel massa op de bedrading. Bij het checken van de relais en zekeringen, zag ik onder het kastje (van de relais) dat er aantal kabels geknipt zijn. Is dit normaal (misschien een modificatie van peugeot). Wie zou mij op de juiste weg kunnen helpen.

Alvast bedankt.

407sw

Geplaatst door 407sw (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

als je de airconditioning aanzet hoort de koelfan ook te draaien. Heb je dit toevallig ook gechecked?

407sw (0), 12 jaar geleden

Wkhoek ik heb dit ook al gecheckt. Tijdens een rit van 300 km met airco aan heeft de koevin niet gedraaid. De temperatuur meter heeft zelf het rode gedeelte bereikt en alsnog heeft de koelvin niet gewerkt..

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat je wkh niet goed begrijpt? Als je de airco aanzet, hoort vrijwel gelijk na het aanzetten van de airco, de koelfan op lage snelheid te gaan draaien. Let wel: op lage snelheid is dus NIET wagensnelheid laag, maar draaisnelheid van de fan laag!
Kun je controleren door even door de grille te koekeloeren of de fan dan draait.

sjaak14 (0), 12 jaar geleden

motor koelfan defect, kabelbreuk, relais stuk/slecht contact. Weet niet of in dit model ook een bitron kastje (regel unit) zit die de aansturing verzorgd van de fans, maar in oudere modellen ging daar wel eens water in zitten met als gevolg kortsluiting zodat de fan(s) niet werden aangestuurd.

407sw (0), 12 jaar geleden

hans ik heb wk wel begrepen. Ook bij t aanzetten v d airco zit er geen beweging in. Ik heb samen met een goede vriend (monteur, mercedes hoofd) de koelvin gedemonteerd. De zekeringen onder de motorkap zijn gecheckt. Verder zit er aan de kabelboom van de koelvin ook een relais. Die is ook in orde. Verder weet ik niet welke relais (onder de motorkap) hoort bij de koelvin. Echter bij het openen van de motor fan zat er wel wat corrosie op. Is dit normaal? Trouwens wat is lastig om de koelvin los te krijgen. We hebben hem van onderen eruit gehaald omdat bij de motorkap de voorbumper zit. Er zit wel spanning op de bedrading, dus denk niet dat er een breuk in zit

407sw (0), 12 jaar geleden

Trouwens heb begrepen dat er een terugroep actie was ivm defecte koelvinnen> klopt dat?

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

nee geen preventieve aktie van geweest, maar sinds kort sneuvelen deze koelfan motoren (tenminste bij ons). Zijn trouwens niet erg goedkoop.....

407sw (0), 12 jaar geleden

[quote=wkhoek]nee geen preventieve aktie van geweest, maar sinds kort sneuvelen deze koelfan motoren (tenminste bij ons). Zijn trouwens niet erg goedkoop.....[/quote]
wat kosten die dingen dan???

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

daarvoor zijn we de laatste 8 van het chassis nr nodig

407sw (0), 12 jaar geleden

ok ik zal morgen bij de dealer informeren of heb jij ook toegang?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.