Peugeot 407: emissiesysteem storing en snelheidscontroller defect

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik heb sinds 2 maanden een Peugeot 407 2.0 Hdi uit 2006, een sedan. Sinds een maand krijg ik opeens een melding dat er een emissiesysteem storing is, dan blijft dat voor zo n 3 dagen en daarna is dat weer weg voor een paar dagen en daarna komt het weer terug. Sinds een week krijg ik ook een snelheidscontroller defect te zien op mijn dashboard, maar die komt dan tevoorschijn als ik dan een emissiesysteem storing heb. Weet iemand hoe dat komt en wat ik moet doen om dat te verhelpen. Blijf het raar vinden dat af en toe die storingen tevoorschijn komen en niet hele tijd. Kan iemand mijn wijs maken hoe dat zit en kan gebeuren.
Groeten,
Radek

Radek

Geplaatst door Radek (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Begin met het laten uitlezen van de foutcode(s). Dat scheelt een hoop gezoek en gegis.

Radek (0), 11 jaar geleden

Maar weet u hoe het kan dan dat die af en toe wel en af en toe geen foutmeldingen geef. Dat vindt ik vreemd

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Door de emissie-storing zal de cruise-control niet werken. Op het moment van (permanent) optreden van de fout in het emissie-systeem, zal het lampje gaan branden incl. de melding. Het kan zijn dat de (oorzaak van de) storing weer verdwijnt. Als de ECU na een aantal keren starten de storing niet meer waarneemt, zal de melding verdwijnen tot de volgende keer dat de storing weer optreed. Om een lang verhaal kort te maken: uit laten lezen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.