Peugeot 407: schommelende peugeot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6hdi

sinds kort begint mijn peugeot te schommelen als ik gas geef het begint bij 70km/u en na 90km/u stopt het weer
auto is uitgelijnt en uitgeballanceerd nieuwe aandrijfas rechts maar het blijft hetzelfde alsof de neus schommeld wie o wie kan mij helpen

vanec

Geplaatst door vanec (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

duidelijk (0) PRO, 11 jaar geleden

Banden nakijken op onregelmatigheden,met vlakke hand over de band gaan,eventueel wielen is wisselen voor na achter.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb geen idee wat je met schommelen bedoelt??? als ik trillen, schokken, stoten, bonken en resoneren uitsluit?? blijft er over dat de auto aan 1 kant steeds omhoog en omlaag gaat. of de voorkant gaat duidelijk heen en weer???

Op en neer gaan kan komen doordat een wiel op en neer gaat.. Te controleren door het wiel op te krikken en rond te draaien.

Heen en weer gaan kan komen doordat een wiel slingert.. Op dezelfde manier te controleren.

Als de beweging zich herhaalt bij elke omwenteling van een wiel hoef je alleen maar te krikken om te weten welk wiel de oorzaak is.

P.S. Het reservewiel hoeft niet))) maar men vergeet vaak de achterwielen.


Als Je het wiel opgekrikt hebt voel je eerst of er speling is. (bovenkant duwen en onderkant trekken en andersom, en daarna voor en achterkant van het wiel hetzelfde. Als je het wiel draait mag het niet op en neer gaan. Er mogen geen bulten op het loopvlak zitten/ En het wiel mag echt niet slingeren.

vanec (0), 11 jaar geleden

er gaat een trilling door de hele auto alsof je op een wasbord rijd
de voorkant gaat heen en weer
vandaag bij de garage geweest niets helpt banden wissel ook niet aandrijfas vervangen ook niet
allerlei rubbers en motor stangen gecontroleerd nu vermoed men dat het uit de koppeling komt kan dit?
ikben radeloos nu

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Deze beschrijving is veel duidelijker. Het zou een eerder door mij genoemde oorzaak kunnen hebben. Maar de kans dat een aandrijfas dit veroorzaakt is veel groter..

In een aandrijfas zitten 2 homokinetische koppelingen. Die dienen om de krachten van 1 deel van de as over te brengen op het volgende deel wat onder een hoek staat.

De binnenste koppeling moet vooral de vertikale hoek overbruggen. De buitenste naast de vertikale ook de horizontale hoek welke de as maakt als het stuur naar links of rechts gedraaid wordt.

Omdat een defect aan een buitenste koppeling zich duidelijk manifesteert tijdens het (ver) draaien van het stuurwiel. kun je in dit geval die bijna zeker uitsluiten als boosdoener.

De hoek waaronder de binnenste koppeling draait is meestal dezelfde. Alleen bij in en uit veren zal de hoek veranderen. Het nadeel ervan is dat de aangrijp punten in die koppelingen veel meer op een plaats terecht komen. Ga je dan een keer dat punt voorbij merk je dat als een hapering. De oorzaak daarvan kan zijn een ophangrubber van de motor wat stuk is gegaan waardoor de motor op een andere plaats is komen te liggen, of een gebroken voor veer welke het zelfde effect heeft.

Ik hoop dat je uit mijn relaas begrijpt dat een gebruikte as plaatsen bijna altijd een trilling geeft. Ook het omwisselen van de linker en de rechter as (zo mogelijk) is meestal een slechte zaak.

vanec (0), 11 jaar geleden

De rechter aandrijfas is vervangen door een nieuwe dus een ophang rubber of een veer kan stuk zijn begrijp ik
auto gaat deze week naar de garage ik zal deze oplossing en het omwisselen van de banden voorleggen bedankt
ik laat het wel even weten bedankt.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Het gaat niet om het wisselen van de banden.

vanec (0), 11 jaar geleden

het probleem was het vlieg wiel wat kapot was deze veroorzaakte de schommeling uiteindelijk begon de auto nog meer te trillenbegon te slippen in de koppeling toen werd het duidelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.