Peugeot 107 2007: Erg bokken na vervangen koppeling semi-automaat

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Beste mede-forummers,

Moeders heeft een Peugeot 107 met de welbekende/beruchte semi automatische versnellingsbak.

Een week of twee geleden merkte mijn moeder op dat de koppeling begon te slippen bij het wegrijden en bij het wat steviger accelereren. Zo gezegd zo gedaan, naar de garage toe. De conclusie hieruit is dat de koppeling inderdaad versleten was en aan vervanging toe was. Allereerst hebben ze hem nog opnieuw ingeleerd om te kijken of dat het probleem was, echter was dit niet het geval. Dus, de dag erna de auto naar de garage gebracht en hier is de koppeling vervangen. Dan zou alles goed zijn ging ik van uit. Toen ik de auto op ging halen vroeg de desbetreffende monteur of de auto altijd al zo nukkig/bokkerig opschakelde en vooral terugschakelde bij afremmen, waarop mijn antwoord 'Nee.' was. Voor het vervangen van de koppeling schakelde de auto prima, zoals je van een semi-automaat mag verwachten. Hij ging enkel naar de garage omdat de koppeling slipte. Toch maar naar huis gereden omdat de garagist zei dat de auto nog aan de koppeling moest wennen. Dit is mijn oren klinklare onzin dus bij thuiskomst direct weer gebeld. Krijg ik het antwoord dat ik moet wachten tot volgende week, dan hebben ze pas weer een plekje om er naar te kijken.

Nu is mijn vraag, heeft een van jullie ook al eens zoiets meegemaakt. Zo ja, wat is dit rare probleem ineens. En wat moet ik voorstellen bij de garage wat ze moeten doen. Hij bokt echt verschrikkelijk erg en er is amper goed mee te rijden.

Graag een reactie van u tegemoed,

Met vriendelijke groeten,
Levi Maat

levidepevi

Geplaatst door levidepevi , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

memos PRO, 9 maanden geleden

Beste Levi, je garage heeft wellicht een foutje gemaakt maar heeft wel gelijk dat je niet direct de koppeling moet vervangen want het kan best zijn dat dit even moet inlopen. Klinkklare onzin is het niet, maar wel heb je gelijk dat dit niet zo hoort te zijn. Het is beste klus dus geef ze even de tijd om je auto in te plannen en geef ze de vreijheid om even een weekje te rijden in de hoop dat het inderdaad een kwestie is van inrijden cq inleren. Ze zullen je echt niet in de kou laten staan als het probleem zich blijft voordoen, want je hebt gewoon wettelijk gezien garantie op zo'n reparatie.

Komt vast wel goed.

    https://problemcar.nl/topic/peugeot/aangrijping-koppeling-257097, misschien een tip voor je garage. - memos PRO, 9 maanden geleden

Helplijn, 4 maanden geleden

Hallo Levi ,
Ik heb je probleem nu pas gelezen , bij vervanging van de koppeling moeten de parameters van de stelmotoren gereset worden met de PPS , duurt 2 minuten en je wagen schakelt terug prima !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 107 of stel zelf een nieuwe vraag.