Peugeot Expert: Expert1.9td. Motor kan eruit, zit nog met aandrijfassen in de ma

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

Hallo,

Ik ben bezig om de motor uit mijn Expert te halen. Dit is de eerste keer dat ik zoiets probeer, maar ik heb verder wel goede basiskennis qua sleutelen en autos. Nu kan ik mijn motor er bijna uithalen, alleen zit ik nog met de aandrijfassen die ergens los moeten. Alleen ik weet niet wat het beste/makkelijkste is om te doen en hoe ik het moet doen. Dus bij deze vraag ik tips.

Bvd.

PeugeotExpert1.9td

Geplaatst door PeugeotExpert1.9td (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (10) PRO, 12 jaar geleden

zo ben je er met twee tegelijk bezig.

groetjes jan.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

kijk maar uit zometeen doet ie ook nog ff een fiat

harry4203 (430) PRO, 12 jaar geleden

ik neem aan dat je de motor er naar onder uit laat vallen. dan heb je waarschijnlijk het subframe met de draagarmen al weg, dan is het alleen een kwestie van de assen uit de bak trekken. (vande re as wel even de bevestiging in de motorsteun los maken)

PeugeotExpert1.9td (0), 12 jaar geleden

nee ik pak de motor + bak naar voren eruit..

PeugeotExpert1.9td (0), 12 jaar geleden

Ik heb er een dopsleutel 36 opgezet, maar er is te weinig ruimte/dopsleutel is te dik. Dus hoe krijgt men die er normaal uit?

En dan nog iets, als je die moer los hebt hoe wil je die uit "het wiel" krijgen, je kunt die as niet zomaar eruittrekken.

grtn.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Peugeot heeft voor deze aandrijfas-borgmoeren een speciale dunnere (of minder dikke) dop. Je kunt proberen je eigen dop 36 mm over een hoogte van ca. 15mm dunner te maken m.b.v. de slijpsteen. Heb je de borgmoeren eraf, dan fusee-kogels (pennen) uit de fusee-stukken zien te krijgen = onderste bouten L en R eruit en m.b.v. een flinke hefboom de onderste draagarmen naar beneden zien te drukken. Lekker werkje! Volgens mij zit er aan de onderste draagarmen ook nog een stabilisator-stang bevestiging. De moeren hiervan moeten ook los. Is dit allemaal gelukt, dan kun je de fusee-stukken zover wegklappen, dat je de as-tappen van de assen eruit kunt wurmen. Nog effe te gaan dus!!

PeugeotExpert1.9td (0), 12 jaar geleden

Hebben ze bij een automaterialenzaak niet zo'n speciale sleutel hiervoor te koop?

PeugeotExpert1.9td (0), 12 jaar geleden

Ik moet dus eerst een goede dop vinden voor mijn wielnaafmoer los te krijgen...

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

A, (leuke naam trouwens)

je hoeft niet alles te citeren, gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg,
Moderator problemcar.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=PeugeotExpert1.9td]Hebben ze bij een automaterialenzaak niet zo'n speciale sleutel hiervoor te koop?[/quote]
Dan zul je moeten kijken. Eerlijk gezegd geen idee, simpelweg omdat we de juiste dop al in de garage hebben. Wellicht kun je eens kijken naar bijv. een ringsleutel 36 omdat deze een dunnere rand heeft?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

bij mij op de zaak hebben we de dop ook al afgeslepen zodat deze past, is de snelste oplossing

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum