Peugeot 306: fluitend geluid

Bouwjaar: 2000

als ik het stuur onder het rijden een klein tikje naar links doe,of als de weg naar links "loopt" hoor je een fluitend geluid. (Niet op elk wegdek trouwens) De garage zegt dat dit aan de remblokjes ligt. (Slijtlaag oid.) Als hij ze afschuurt, zou het verholpen zijn maar hij zegt ook dat het over een aantal maanden weer terugkeert. Een blijvend euvel dus. Het schijnt bij meerdere auto merken voor te komen (nog nooit van gehoord) Hij zet mij er volgende week nieuwe remblokken op, maar over een paar maanden zit ik dus hoogstwaarschijnlijk weer met het zelfde probleem. Zou het toch ergens anders aan kunnen liggen??? Ik vind het nl. een beetje vreemd dat het alleen de linkerkant is en ik heb eigenlijk niet in de planning om 10 jaar lang elk kwartaal de remblokken te moeten laten vernieuwen of afschuren.

Bianca1264

Geplaatst door Bianca1264 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

harry4203 (530) PRO, 19 jaar geleden

klinkt meer als een wiellager dat niet helemaal in orde is, komt bij de 306 nog wel eens voor.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Hmm trap anders es zachtjes op de rem als je het geluid hoort... dan zou het minder of weg moeten zijn... Als het een lager of band is niet!

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

de buitenspiegel wil ook nog weleen een vervelend fluitgeluid laat horen, heb zelf een 306 break van 2000 en die doet dat ook.

maar heb al geprobeerd om er iets aan te doen maar krijg het fluite er niet.

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

Hoi harry, een wiellager is het niet want die hebben ze al vernieuwd. (lang leve de garantie) Maar ik wacht af.

harry4203 (530) PRO, 19 jaar geleden

zowel links als rechts?

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

goeie vraag harry. Ik denk alleen links omdat het geluid klinkt als ik naar links stuur maar ik zal het volgende week eens navragen.

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

Hoi Martijn, ik heb het met remmen geprobeert maar hij fluit evengoed. Als ik dan weer gas bijgeef ook trouwens. Maar bedankt voor je tip.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Arie, zit het kapje bij buitenspiegel wel goed tegen de deur aan? Zodat hier geen wind bijlangs kan gaan fluiten....

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

Ik ben terug geweest naar de garage en ik heb nieuwe remblokjes erop gekregen (zachte). Helaas is het euvel niet verholpen. Volgende week moet ik weer terug en dan wordt hij helemaal na gekeken. Hopelijk vinden ze dan wel wat het is en kan het probleem verholpen worden. Ik hou jullie op de hoogte... (En Harry, ik ben vergeten te vragen of ze zowel links als rechts de wiellagers vervangen hebben, ik had het waarschijnlijk te druk met mij ergeren...)

harry4203 (530) PRO, 19 jaar geleden

toch vragen, twijfel echt ernstig aan een lager.

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

oke Harry. Mocht het 'm toch niet zijn laat ik dat hier ff weten.

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

Auto is helemaal nagekeken, alles is gesmeerd wat maar smeerbaar is maar helaas hij fluit nog steeds. (wiellager was trouwens alleen links vernieuwd Harry) Mocht het euvel toch nog ooit verholpen worden dan lezen jullie het.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je een dakraampje??

Ik zou ook ff kijken naar je raamrubbers, misschien dat die iets omhoog staan....

Bianca1264 (0), 19 jaar geleden

Hoi Martijn, nee ik heb geen dakraampje en de raamrubbers staan niet omhoog.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Een wieldop misschien die een raar geluid produceert??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum