Peugeot 306: Stappenmotor en branden diagnoselampje

Bouwjaar: 1995

Na het plaatsen van de stappenmotor blijft het stationair toerental soms nog hangen aan ongeveer 2200 toeren/min.
De stappenmotor is vervangen omdat er voordien ook al problemen waren met het stationair toerental.De laatste dagen voor het plaatsen van de nieuwe stappenmotor heeft het diagnoselampje ook gebrandt, na het uitlezen van de storingscode met de foutcodelezer verscheen er op het display: '24 Mengselregeling'
Nu ga ik de batterij ongeveer 10 min. afkoppelen, dan het contact 10 sec. aanzetten, dan pas de motor starten tot de koelvin aangeslagen is. Wat kan ik nog meer doen?

R.V Motors

Geplaatst door R.V Motors (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

R.V Motors (0) PRO, 19 jaar geleden

De motor is een XU7JP

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry, maar de accu loshalen wist het geheugen van deze motor niet. Moet echt gereset worden met een testkast.Kunnen ze in meting gegevens ook even kijken naar de mengselregeling.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

he Rudy, xu7jp motor? Kijk de bedrading van de lambdasonde maar eens na, die zaten bij deze oude 306 nog wel eens strak opgehangen,of de bedrading is doorgesleten op de metalen clip bij de bevestiging op het uitlaathitteschild. Wat betrefd het toerental kijk eens in meting gegevens naar de waardes van de gaskleppotentiometer,als hij blijft hangen op "half gas" bij stationair draaien wordt de stationair regelklep niet gestuurt door de ebe. Als je geen meting gegevens kunt zien met de foutcode lezer moet je er maar eens mee langs komen.(he he)

P.S. groeten aan Elly.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.