Peugeot 406 1.8 ST EW: Full Mux

Bouwjaar: 2001

Heren Techneuten,

Ik ben overgegaan van een 405 naar een 406.

Bij het halen van een radioverloopsnoertje werd mij gevraagd of de auto Full Mux was.

Ik heb geen idee wat dit inhoudt.

Kan iemand mij wijzer maken?

gr.

Cees Heemskerk

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Full mux betekend full multiplex bedrading.
Deze auto,s hebben niet meer voor elke functie een appart draadje, maar worden de bedieningen digitaal elektronisch verstuurd en zijn alle functies met elkaar verbonden b.v.U geeft het signaal claxon, in de stuurkoloschakelaar wordt daar een digitaal signaal van gemaakt wat verstuurd wordt naar de centrale computer ( die ergens bij je knie zit,BSI genaamd)na ontvangst en controle door de centrale computer verstuurd die het signaal naar de computer onder de motorkap (BSM genaamd)die ontvangt en controleerd dat en stuurt een relaisje aan(die overigens op dezelfde print zit)die dus een stroompje naar de claxon verstuurd die dan toetert.Voordeel is dus dat voor alle communicatie tussen de BSI en BSM maar twee draden nodig zijn, een signaaldraad en een controledraad,waardoor alles loopt bv.verlichting, maar ook de signalen van de motor naar het dashboard,en er dus veel minder bedrading nodig is(minder storingen).Wat betreft de radio, bij een originele radio af fabriek zit op ditzelfde digitale circuit ook de stuurcolombediening en de bediening van een eventueel geplaatste cd wisselaar,en lijkt dus de stekker wel op de oude maar is de functie heel anders. En kun je dus niet zo maar stroomdraadjes op het digitale circuit aansluiten, wat door ondeskundige montage wel veel gebeurt maar wat de grootste bron van storingen is.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Hr. Jansen,

Dat ik een apart snoertje moest halen voor een niet-standaard radio dat had ik al uit een ander topic gehaald. Zeer leerzaam deze site. Dat van full mux is me nu ook duidelijk. Bedankt voor uw heldere uitleg.

gr.

Cees Heemskerk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum