Peugeot 406 ST HDI 110pk: lampje motormanagement

Bouwjaar: 1999

Het lampje van het motormanagement gaat steeds weer branden. Ik heb het al getest met mijn foutcodelezer van het merk 'snap-on' en op het schermpje verscheen code; 'PO221 Circuit gasklepstandsensor 2'. Ik heb de gasklepschakelaar reeds vervangen, daar waar de gaskabel bevestigd is. En ik heb ook al een extra massadraad toegevoegd bij één van de vier draden die aan de gasklepschakelaar komen. Wat kan ik nog meer doen om mijn probleem te verhelpen?

R.V Motors

Geplaatst door R.V Motors (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De signaaldraden vervangen door afgeschermde draden(microfoondraden) die massa draad maar weer weg maar leg de massa van de luchthoeveelheidsmeter maar appart aan massa.

R.V Motors (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat moet ik onder deze 'microfoondraden' verstaan oldtimer? en kan de massadraad van de luchthoeveelheidsmeter hier iets mee te maken hebben?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Met microfoondraden geef ik alleen maar aan dat het dat soort draden moeten zijn dus als je een enkelkern afgeschermde draad wilt kopen dan ga je naar de elektronicawinkel en koop je microfoondraad.En wat betreft die luchthoeveelheidsmeter die zit nl in hetzelfde storingscode gevangen, deze tip komt nog uit Manchester uit de tijd dat daar nog echte storingsanalisten zaten. Dus gewoon doen.Die massa van de gaspedaalpotentiometer loopt via de ecu en ligt niet helemaal aan massa .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.