Peugeot 405 1.6 gli: Fuseekogel

Bouwjaar: 1990

Deze peugeot heeft een fuseekogel met schroefdraad. Er moet een speciaal gereedschap gebruikt worden maar is nergens te krijgen. Deze fuseekogel zit muurvast. Wie o wie heeft een idee hoe ik deze los kan krijgen???

Janssen Alfa

Geplaatst door Janssen Alfa (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik het goed heb kun je gewoon de centrale bout losmaken die de kogel vast houdt. Dan een koevoet ertussen, omlaagdrukken en dan de veerpoot aan de kant. Daarna kun je hem toch losmaken van de draagarm??

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Pijpentang erop gaat prima.

Janssen Alfa (0), 19 jaar geleden

de fise is los ik moet de KOGEL eruit hebben, deze heeft een schroefdraad (zit dus geschroefd) en je ziet de 4 gaten van het speciale gereedschap zitten, maar ik kom niet aan dat gereedschap.
een pijpentang heb ik al geprobeerd (en nog duizenden anderen gereedschappen) maar hij zit muur en muur vast.

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

zet een goede bijtel in een van de 4 gaten die je ziet zitten en met een flinke hamer moet hij los te slaan zijn....
eerst even goed inspuiten met wd40
suuk6

hobby-monteur (0), 19 jaar geleden

kleine aanvulling:
ik heb hetzelfde uitgehaald bij een 405,
kreeg hem alleen los door de draagarm waarin het schroefdraad zit gloeiend heet te stoken,en vervolgens met een zware pijpentang los draaien.
kost wel wat kracht,je kunt zelf ook een special tool maken,stukje pijp,4 inkepingen op de juiste positie maken,lange hefboom erop lassen,werkt ook goed,maar gezien de leeftijd wel heet stoken(roodgloeiend met acetyleen)
LET OP,het schroefdraad is geborgd,een stukje van e bovenste ring is omgeslagen,anders sla je je een ongeluk(uit ervaring ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum