Peugeot 405: Mi16 stottert heel vervelend

Bouwjaar: 1991

Ik heb een Mi16 blok (1.9 XU9J4) in mijn 205 liggen welke goed heeft gereden. Alleen sinds ene poos heeft hij iets mafs.

Hij stottert echt heel hinderlijk. Als hij koud is begint hij te stotteren rond de 3500 toeren, maar zodra de motor warmer wordt, gebeurt dit ook in de lage toeren.

Ik heb inmiddels al de bougies, bougiekabels, rotor en verdeelkap vervangen, maar dit mocht helaas niet baten. Heb ook wat aan mijn luchtweger "gesleuteld", maar ook dit werkte niet.

Hij heeft altijd lekker gereden, maar het viel me wel op dat hij begon met stoten en hikken toen ik van een benzinestation afkwam en de snelweg op wilde draaien.

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Kan het de bobine zijn? Of toch de luchtweger?

Yzord

Geplaatst door Yzord (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Beide kan, maar de Mi16 had een storingsgeheugen heb je dat al eens uitgelezen? Je hebt toch niet toevalig iets verkeerds getankt?

Yzord (0), 19 jaar geleden

Hiya

Als ik iets verkeerd had getankt, dan start hij na verloop van tijd niet meer. Dat doet hij perfect en lopen ook, maar zodra je hoger in de toeren komt gaat hij bokken.
Het valt me gewoon op hoe warmer hij wordt, hoe meer hij gaat bokken.

pug205 (0), 19 jaar geleden

Kijk eens naar je BDP gever. Kan een draad doorgeschuurd zijn en tegen carter liggen.

Yzord (0), 19 jaar geleden

Verrek, je hebt gelijk. Mijn held!!! Dat was het. Nieuwe bdp erop en lopen maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum