Peugeot 406: gascomputer kapot uitwisselbaar?

Bouwjaar: 1997

mijn auto deed het niet meer goed op lpg vorige week. Na onderzoek gasboer blijkt lpg computer kapot. kost erg veel...
Zijn alle lpg computers anders? Hij zegt dat hij geen 2e hands heeft liggen. Maar dat iedere specifieke motor een specifieke gas computer moet hebben. Probeert hij me nu een dure nieuwe aan te smeren?? Mij lijken namelijk alle computers van eenzelfde bouwjaar hetzelfde alleen evt andere software. Hij deed het mij overkomen dat je heel veel geluk moet hebben om 2e hands een geschikte computer te vinden die bij je auto past.........

jos5955

Geplaatst door jos5955 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

teundebeun20011980 (0), 19 jaar geleden

hoi jos...ik loop tegen hetzelfde probleem aan te hikken....gascomp kapot en stappenmotor ook, die zit in de verdamper, dus verdamper ook vervangen. Kosten 750 euri....
Ik vind het inderdaad overdreven maar krijg hier op problemcar geen reacties, dus ik kan je ook niet echt een antwoord geven.
maar hou me aub op de hoogte

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Jos en Teun,

Stel deze vraag ook eens bij Autoweek.nl, forum onderhoud en techniek. Hier reageren vaak 2 cracks op LPG gebied:

Hakeem (the dream?) en/of Annette

Kunnen je alles op gasgebied vertellen.

gr.

Cees

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor een benzinestuurapparaat geldt gaat ook op voor een gascomputer. Het ding moet dezelfde specificaties hebben als de originele. Een uitzondering is het injectiesysteem van Koltec/Necam, bij de EFI-4 computer van Delco kan je door het uitwisselen van de EPROM de computer geschikt maken. Je kan je computer op de onderdelenlijn zetten voor een gebruikte. Persoonlijk ben ik daar geen voorstander van.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

er komt donderdag een nieuwe in....650 euro tevens zit er iets in het stuurhuis niet goed. dus gaat me bij elkaar weer veel euri kosten... Bedankt voor de reakties.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

650 euri's voor een gascomputer? Is'tie van goud soms? Welk merk gassysteem zit er in je Peugeot?

jos5955 (0), 19 jaar geleden

vialle lpe. is overigens offerte van van officieele vialle gasinbouw boer.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Oke, ik had een blackbox van AG in gedachte. Jammer voor je.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Vandaag is er een nieuwe computer ingezet bij de gasboer. Oude heb ik mee naar huis genomen en opengeschroeft. Er was een verbinding naar de stekker los. gesoldeerd en werkt weer als nieuw.Overigens hoef je hiervoor absoluut geen computerdeskundige te zijn... Was met het blote oog zichtbaar. Helaas heb ik nu 2 goede gascomputers en ben ik 650 euro armer!!!

Fredo (0), 19 jaar geleden

probeer die gemaakte computer terug op de een of andere manier ergens aan de sloop ofzo te verkopen...

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgende keer liever naar de autogasspecialist ipv de gasboer. Triest maar waar.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

met de gasboerbedoel ik vialle lpg inbouwstation.. Is dat geen gasspecialist?

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Ook daar heb je gradaties in, welke inbouwer was het dan?

jos5955 (0), 19 jaar geleden

noem nog even geen namen... Ze moesten de computer bestellen bij de hoofdlevarancier. Vervolgens kon ik langskomen en zouden ze hem er effe in zetten. Ik werd in de kantine geplaatst met een kop koffie. Het duurde toen langer dan een uur voordat ze klaar waren. Ik hoorde overigens op de achtergrond dat na een half uur de motor nog steeds niet goed liep. Waarschijnlijk was de computer helemaal niet stuk en moesten ze het echte defekt zoeken!! (waarschijnlijk een kleinigheid... ) Vervolgens durven ze hun diagnosefout niet toe te geven en deden ze net alsof het door de computer kwam. Omdat ik vroeg of ik de oude mee mocht nemen hebben ze die waarschijnlijk open gemaakt en enkele verbindingen doorgeknipt. Dat ik er niet achter zou komen als ik hem nog een keer probeer. Dit denk ik mede doordat de verbindingen die kapot waren er doorgeknipt uitzagen!!!!!!!

teundebeun20011980 (0), 19 jaar geleden

die ervaring heb ik dus ook, ik twijfel elke keer aan de diagnose van de gasboer (of erkend gasinbouwstation)en wil wel eens weten waar ik nu aan toe ben (regio meppel) wie kan mijaub adviseren, ben nu bijna in staat de auto naar de eeuwige jachtvelden te sturen....
groeten Teun

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Ze willen de nieuwe computer overigens niet terugnemen. Ik vind het verwijtbaar dat ze de computer niet gerepareerd hebben.. aannemende dat compu inderdaad stuk was. Heeft een reparatie bebrijf niet de plicht om een ter reparatie aangeboden goed indien mogelijk te repareren op eenvoudige wijze ipv te vervangen voor veel geld???

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

@ Teun, in jouw geval is een second opinion de beste optie. Je omgeving is Meppel, wat dacht je van: Jaap de Vries in Hoogeveen, Adrie Schouten in Heerenveen, Olijve Autogas in Assen,Boertien Autogas in Emmen of Ruissen Autogas in Wezep. Staan allemaal als zeer deugdelijk bekend in de branche. Me dunkt dat het dan toch moet lukken.
@ Jos, je ervaringen zijn slecht voor de naam van de branche waarin ik dagelijks op eerlijke wijze mijn boterham probeer te verdienen. Als je gegronde klachten hebt kan je natuurlijk terecht bij Vialle zelf. Die zijn namelijk allerminst gecharmeerd van beunhazenwerk van een van haar dealers. Ook mogelijk, indien je inbouwstation lid is van een branche organisatie als de Bovag of AGIS, is het om bij die branche organisatie een klacht in te dienen. Misschien ben je wel ANWB-lid en heb je recht op juridische bijstand. Je moet je klacht wel met feiten aannemelijk kunnen maken. Helaas moet ik je succes wensen. Liever was het me geweest als het hele voorval nooit gepasseerd was.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Ik wil niemand beledigen hoor! Maar het is ontzettend zuur als je je auto naar een professioneel bedrijf brengt, en vervolgens het oude defecte onderdeel mee vraagt, je dat binnen 10 minuten hersteld hebt! 500 euro (ex arbeidsloon) weggegooid denk je dan. Overigens is dit de eerste keer dat ik vraag naar het oude onderdeel, en dan verwacht je dat het echt kapot is..niet dus.
Overigens zegd de gasboer dat ze de computer NOOIT openmaken(helaas voor mij) En heeft aangeboden na mijn aantijgingen de oude computer te laten beoordelen door de technische dienst van vialle. Het enige dat ik weet is dat het nagenoeg onmogelijk is dat de inwendige stekkerverbinding met de printplaat vanzelf doormidden is gegaan. Ik heb helaas geen harde bewijzen, maar raar vind ik het wel. De hoofdleverancier neemt geen elektronische onderdelen terug. Dat zou betekenen dat ze fors verlies op mij gemaakt zouden hebben als het verhaal dat de computer niet kapot was klopt.

jos5955 (0), 18 jaar geleden

De oude computer is nu beoordeeld door door vialle. Heeft dus meer dan 4 mnd geduurd!!!!! wel erg lang. De computer bleek niet! kapot zoals ik al dacht. Nu nemen ze de nieuwe terug en krijg ik mijn geld terug. Uiteindelijk toch netjes afgehandelt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum