Peugeot 406: Brandstof meter schiet uit naar rechts

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ik ben in het bezit van een peugeot 406 1.8SL uit 1996. Op een willekeurig moment als ik rij schiet mijn brandstof meter soms naar rechts (ver voorbij het maximum), wanneer ik op het knopje om de kloktijd te verzetten druk geeft hij zijn normale niveau weer aan. Soms helpt het ook om even tegen het plastic ruitje te tikken.

Mijn vraag is, is dit te repareren en hoe? (bekend probleem?)

Mijn 2e vraag is, ik wil graag een toerenteller in plaats van die grote stationsklok. Kan ik ook gewoon een ander dashboard met een toerenteller monteren?

Ik heb gekeken bij een ander model met toerenteller. Daar zitten precies dezelfde 2 stekkers aan. Zit er een zelfde kabelboom in zon duurder model? Kan ik dus dat andere type dashboard er inzetten zonder dat ik problemen krijg?


Jeepfh

Geplaatst door Jeepfh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi dat uitschieten van de bezine meter is simpel te verhelpen de solderingen op de printplaat moeten weer even goed worden door gesoldeert en dan doet hij het weer als van ouds.
het andere zou je moeten uitproberen maar let wel op de km stand want ik weet het niet helemaal zeker maar het kan gebeuren dat hij die gaat overnemen op de andere klok

Jeepfh (0), 19 jaar geleden

deze meter is van Sagem, en dus zonder printplaat, er zitten 2 plastiken hoezen op, kan ik hier wel op solderen?

De km stand ben ik wel bekend mee (kan ik gewoon laten goedzetten op de juiste stand), het gaat me alleen om de toerentaller etc. Het nieuwe dashboard met toerenteller is van VDO of Bosch terwijl mijn type dashboard nog van sagem is (problemen dash).

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee je moet de klok uit elkaar hallen
er moet een print plaat in zitten
kan niet anders
dan zie je de drie pootje van de benzine meter en die moet je aan de achterkant doorsolderen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.