Peugeot 406: 406 ST 1.9 TD Nov 1998 airco

Bouwjaar: 1998

Mijn airco werkt onvoldoende. Bij de garage laten nakijken en volgens hun is de condensor lek waardoor de airco maar op halve capaciteit werkt. Afgelopen jaar koelde hij ook al minder dus verwacht ik niet zo'n grote lek. Volgens koeltechnische specialisten is het waarschijnlijk voldoende om bij te vullen.
Deze reparatie kost in de garage ¤ 600,-. Stel dat de condensator lek is ben ik rond de ¤ 150,- kwijt. Alles lektesten en vullen wordt gedaan door een koeltechicus.

Vraag is hoeveel gram koelmiddel erin moet ?

ANP

Geplaatst door ANP (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vervoort11761 (0) PRO, 19 jaar geleden

800+/-25 gram

wqjk45 (0), 19 jaar geleden

Laat de aico wel afvullen met contrast-vloeistof. Wanneer er dan weer lekkage is, kan met een neonlamp het lek makkelijker gevonden worden.

ANP (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Via een "handboek" kwam de bevestiging dat er 800 gram in moest (niet dat ik twijfelde maar kwam het bij de voorbereiding tegen en dus zo een bevestiging voor iemand die het ook wil doen).
Alles gelektekst met een snuffelaar maar geen lek gevonden. Zeker niet de condensor wat de garage dacht. Boel op verdachte plekken afgespoten met zeepsop en na verwijderen van de beschermdop vonden we het ventieltje lek van de hoge druk. Deze vervangen, boel op 16 bar gezet en een uur gewacht. Geen drukdaling en dus de boel gevuld. Alles werkt weer als nieuw !

Nogmaals bedankt voor de info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.