Peugeot 206 1.9D DW8: geeft zelf gas

Bouwjaar: 2001

Klant komt met de klacht dat de auto soms uit zichzelf harder gaat tijdens het afremmen op de motor bij bv. het verlaten van een snelweg. Nog niet uitgelezen, maar is het gaspedaal een mogelijkheid?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

De pomp is van Delphi en is half mechanisch. Het gaspedaal werkt dus ook nog mechanisch, dus het is niet zo waarschijnlijk dat het daar in zit. Uitlezen moet je gewoon wel doen, maar er is maar een kleine kans dat je daar enige houvast vindt. Ik vermoed dat de afstelling van de pomp niet helemaal juist is. Maar voordat je die knoop doorhakt moet je toch eerst naar de brandstofaanvoer hebben gekeken. Succes.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Prima Sander, Ik dacht ook gelijk aan de brandstoftoevoer, en heb dat ook uit ervaring al eens meegemaakt ergens trekt hij een beetje lucht mee en daardoor gaat hij gevoelsmatig aan de haal meestal bij het verlaten van de snelweg,(rechterbocht) kan ook in de tank liggen dat de slinger bus onder de aanzuigbuis los zit en anders de boel van achteruit maar eens afpersen met een radiateurpers.

wkhoek (0) PRO, 19 jaar geleden

of teveel olie in karter, zodat ie op zn eigen olie gaat lopen??
(al 2x meegemaakt, je hebt ze erbij...)

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt alvast voor de tips. Een dezer dagen wordt er een afspraak gemaakt en zullen we extra aandacht hier aan besteden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum