Peugeot 306: Géén binnenverlichting en c.v.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo misschien dat iemand kan helpen.
Ik heb géén binnenverlichting als ik het portier open draadboom in linkerportier hadden ze al vervangen voor alle zekerheid alles eens nagekeken en deze bleek goed te zijn.Ook werkt de centraleportiervergrendeling niet zowel op de sleutel als de ab niet.
Nou is mij het volgende opgevallen als ik de rechterportier open begint er onder de motorkap links tegen het schutbord een relais te tikken al gevraagd bij dealer maar wisten hier géén antwoord op.
Wie o wie weet er iets meer van deze problemen????

M.v.g,Dave

Dave007

Geplaatst door Dave007 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (30) PRO, 11 jaar geleden

heb je de draadboom van de rechter deur ook al bekeken.

groetjes jan.

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja Jan, inderdaad. Óók de rechterkant bedrading kan kapot.

Dave007 (0), 11 jaar geleden

hoop morgen op wat droge periodes dan kan ik rechts ook even na meten.
Dus als rechts niet goed is dan werkt de c.v. ook helemaal niet als ik het goed begrijp ik verwachte dat het dan alleen één portier zou gaan.
Alvast bedankt en ik laat even weten of het is gelukt.

Dave007 (0), 11 jaar geleden

Nou gelukkig de weergoden waren met mij rechterkant alles bekeken en gemeten en was in orde dus conclusie waar nu verder te zoeken ????
Het relais waar ik het over had die met het openen van het rechterportier begint te tikken loopt naar de brandstofpomp volgens mij en naar de automatische stop dacht dat dit zo heette en geeft een opdonder als ik mijn vinger op het aansluitpunt doe dit moet volgens mij ook niet goed zijn.
Ze hebben aardig in de kabels lopen rommelen denk ik.
Helaas beschik ik niet over een schema of werkplaatshandboek wel heb ik een kopie van de aansluitpunten van de stekkers in de deuren dit vergemakkelijkte mij met de aansluitingen in de deuren.
Groeten Dave

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Er is toch niets verkeerd gegaan bij het vervangen en aansluiten van die linker portier reparatie-draadboom? Als dit gedaan is met de originele reparatie-bedrading, dan heb je een probleem om dit uit te gaan zoeken vanwege de verschillende kleuren t.o.v. de originele bedrading en het ontbreken van de originele nummering op de draden.

Dave007 (0), 11 jaar geleden

Nee Hans dit alles is correct uitgevoerd draadnummers vanaf de stekker onder dashboard kloppen met de aansluitingen op de stekkers gelukkig had ik daar een schema met nummers van gekregen en op welke pin die weer moesten in de stekker alles was ook keurig met zoldering en krimpkousjes afgewerkt.

Dave007 (0), 11 jaar geleden

Na vandaag weer verder te zijn gaan zoeken ben ik terecht gekomen bij het portierslot rechts als ik daar aan de aansluiting rommelde dan stopte het tikken van dat relais dus ik het slot eruit er was een pennetje geoxideerd schoongekrabt en met WD 40 ingespoten alleen nu blijft hij het konstant doen dat tikken wat ik ook anders probeer dus heb een vermoede dat het portierslot ergens geen goede verbinding maakt binnen in maar deze kan je niet openmaken alles is gegoten.Ik zal links ook nog even na kijken of daar ook géén oxidatie op zit misschien dat dan probleem cv en binnenverlichting is verholpen.
Wil nu alleen nog weten wat te doen met het rechterportier slot maakt hij misschien inwendig sluiting door de WD 40 ????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum