Peugeot 306: Geen circulatie

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Goedendag,

Ik heb zojuist bij een 306 1.4i een nieuwe thermostaat gestoken,maar het probleem wat ik al had heb ik nog steeds.Ik heb géén circulatie in het koelsysteem.De slang tussen de thermostaat en radiator wordt op den duur wel flink warm,maar daar blijft het ook bij.Het water zakt wel in de vul opening,maar het blijft koud.Zo ook de rest van de slangen.
Ik heb de radiateur gedemonteerd om te kijken of er geen verstoppingen waren in de radiateur zelf,en ook de slangen.Dat is allemaal prima in orde.Nu vraag ik me af of het mogelijk is dat het schoepenwiel van de waterpomp misschien lam is gedraait,heeft iemand dat probleem al eens gehad?Ik bedoel er dus mee dat de distributie wel netjes over de waterpomp loopt,maar dat de schoepen niet meer mee willen.Ik kan het zo wel open trekken maar als het niet zo is,of dat het niet mogelijk is,heb ik een berg werk voor niks en het kost nog eens een distributieriem.

Ik hoop er snel van te horen.

Groeten Danny.

Danny1927

Geplaatst door Danny1927 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zeker de moeite waard dit te controleren.
Dat de schoepen niet meedraaien heb ik nog niet meegemaakt (bij peugeot), maar wél dat de schoepjes verrot zijn, dus dat er weinig schoep meer over is. Vaak door sterk verouderde koelvloeistof.

Danny1927 (0), 15 jaar geleden

[quote=hans4074]Zeker de moeite waard dit te controleren.
Dat de schoepen niet meedraaien heb ik nog niet meegemaakt (bij peugeot), maar wél dat de schoepjes verrot zijn, dus dat er weinig schoep meer over is. Vaak door sterk verouderde koelvloeistof.[/quote]
Hoi Hans,

Dan heb ik er dus nog een karweitje aan.
Ik zag op een site hoe de waterpomp er uit ziet,en ik vond het een beetje armoedig,met name de schoepjes.
Ik ga dit zeker checken,er zit niet veel anders meer op denk ik.
Hans bedankt voor je hulp.

Groeten Danny.

Danny1927 (0), 15 jaar geleden

Ik heb de waterpomp vanavond losgehaald,en tot mijn grote verbazing is de waterpomp nog perfect in orde.
Ondanks dat het de orginele nog is ('94).De eigenaar had nog geen distributieriem gehaald,dus dat kon ik nog niet terug opbouwen.Maar ik heb de thermostaat eruit gehaald,huis weer aangesloten,en via de radiateur slang het motorblok gevuld,het kwam er via het aftapplugje weer uit,en de radiateur was gevuld.Dus alles is wel open.
Hij heeft van de week een lekkage gehad,dat is opgelost maar....is het mogelijk dat ondanks dat je de radiateur vult,er een luchtophoping blijft zitten in het blok,zodanig dat de waterpomp in een luchtbel heeft staan draaien?
Dat ik daarom geen flow had?De kachel werd overigens ook niet warm terwijl de radiateur gevuld was.

Groeten Danny.

Danny1927 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost,er zat een luchtbel in het systeem.
Waarschijnlijk precies bij de waterpomp.
Blok gevuld via het thermostaathuis tot het over liep,thermostaat gemonteerd en daarna radiateur verder afgevuld.Kachel en radiateur ontlucht,kachel werd pas warm met rijden.

Hans,toch bedankt voor je hulp.

Groeten Danny.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum