Peugeot 206: Geen signaal vergrendelingshendel dak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Vandaag kwam ik, met een poging om het dak te openen, erachter dat aan de bestuurderskant bij het ontgrendelen van de dakhendel er niet het bekende geluidssignaal klonk. Aan de passagierszijde was dit wel het geval. Bij het omhooghalen van de knop kreeg ik na enkele seconden de fout-piepjes.

Voorheen nooit problemen met het dak gehad en altijd op correcte wijze geopend en gesloten.
Iemand een idee waar het probleem kan zitten ?

turboT

Geplaatst door turboT (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 6 jaar geleden

Klopt je verhaal wel? Is het niet zo dat als je beide haken los hebt dat dan pas de ontgrendelstatus wijzigt? Immers....op moment van beide haken los, komt het dak iets naar achteren waardoor de pennen links en rechts de beide schakelaartjes/microswitches vooraan vrijgeven? Zo te horen ligt het probleem dus bij de volgende stap die het dak zou moeten maken. Misschien dom, maar zit de bagageafdekking wel goed op zn plek?

turboT (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken! Heb de bagageafdekking meerdere keren gecontroleerd dus verwacht niet dat daar het probleem zit.
Rij vandaag even langs de dealer, in de hoop dat ze het daar snel kunnen vinden. Met deze temperaturen is het toch wel lekker als het dak open kan

hans4074 (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat was ook mijn 2e advies geweest.....langs de dealer en uit laten lezen, eventueel in combinatie met het bekijken van "meting gegevens" van de betreffende schakelaartjes. Hopelijk snel opgelost.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.