Peugeot 307: geschil met garage over airco en blower

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik ben in het bezit van een Peugeot 307 2.0 HDI jaar 2005. De airco lekte en functioneerde niet meer. Ik heb dit laten repareren voor €xxx.-. Oude condenser uit- en nieuwe condenser ingebouwd. Gevacumeerd en met airco gevuld. Na betaling ben ik in de auto gestapt. Motor gestart en voordat ik wegreed de airco gecontroleerd. Tot mijn verbazing werkte de blower niet. Motor gestopt en ben weer terug gegaan naar de receptie. Ook daar waren zij verbaasd, want na reparatie deed de blower het goed. Monteur kwam er bij en constateerde dat de kabel naar stand 4 was verbrand. Hij heeft deze losgekoppeld, met het gevolg dat de andere 3 standen nu wel functioneren. Voor de 4de stand moet een aparte kabel besteld worden en gemonteerd worden. Prognose van de monteur is dat voor deze klus met enkele uren werk rekening gehouden moet worden. Dus een arbeidsintensieve en daarom een dure klus. Voor mij de moeite waard om aan de receptie van de garage te vragen: voor wiens onkosten moet deze reparatie nu uitgevoerd worden? Receptie kon daar op dat moment geen antwoord op geven. Afspraak is gemaakt: dat de receptie zal overleg plegen met de directie en ik zal mij laten informeren door iemand met juridische kennis en iemand met technische kennis. Daarom deze vraag in dit forum gesteld.

Vraag aan de forumleden:
1. Kan ik de garage voor deze klus aansprakelijk stellen voor gevolgschade?
2. Is er een relatie te leggen met de klus van de airco en de blower?
3. Indien de airco gecheckt wordt door de garage, dan is het toch noodzakelijk, dat de blower ook gebruikt wordt. Is het mogelijk dat op dat moment, door verkeerde instellingen de kabel kan doorbranden.
4. Wat kan er gebeurd zijn tussen het moment van afronding van de klus door de monteur (blower functioneerdetoen) en het moment dat ik de motor voor het eerst na reparatie opnieuw opstartte (blower functioneert niet)?
De auto is alleen uit de garage naar de parkeerplaats gereden door de monteur en ik heb alleen de motor gestart.

Graag uw juridische en technische visie op dit geschil. Bij voorbaat mijn dank!




Het noemen van bedragen levert geen toegevoegde waarde aan de vraagstelling.

antonie w.

Geplaatst door antonie w. (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste antonie w.:

Problemcar houdt zich uitsluitend bezig met het oplossen van TECHNISCHE problemen en dus NIET met juridische kwesties.

Daarvoor zijn diverse andere instanties ingesteld die u daar op en top over kunnen in- en voorlichten.

Om de technische oorzaak van uw probleem te achterhalen kunt u een beroep doen op bijvoorbeeld de technische dient van de ANWB.

Het is zeker van achter een toetsenbord voor derden niet vast te stellen wat er in uw auto zich heeft voorgedaan.

Daarom is dit topic gesloten en hiermee vervallen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.