Peugeot 206: Glazen schuifdak doet niets

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hoi,

Sinds enkele dagen bezitter van een peugeot 206 1.4 '99. Deze heeft een elektrisch glazen schuifdak, alleen gaat hij niet open wanneer ik het schakelaartje indruk, hij geeft geen enkele kik. Gelukkig zit hij wel goed dicht , maar het zou fijn zijn als deze het toch weer doet, iemand een idee waar ik aan zou kunnen denken?

depeugeot206

Geplaatst door depeugeot206 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Meten is weten.Begin eerst bij het schakelaartje.Kijk of daar stroom op staat.Als daar stroom op staat,kijk je bij het schuifdak.In de meeste gevallen is dat wel een lastige klus.
Ferry

depeugeot206 (0), 5 jaar geleden

Oké dan dien ik eerst nog een multimeter aan te schaffen, die heb ik (nog) geen. Ik hoorde dat de motortjes het ook vaak begeven, zijn deze prijzig?

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Multimeter kopen bij de Action. Kost bijna niets. Brezan of Cartal bellen en vragen naar de prijs van een motortje.Als dat tegen valt ,op de Onderdelenlijn zoeken naar een gebruikte.En kijk de zekeringen eerst even na.Soms is het een kleinigheid en soms niet.
Ferry

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Als het een origineel Peugeot af fabriek glazen dak betreft, kijk dan uit. Het zou me niet verbazen als ze het expres onklaar hebben gemaakt door bijvoorbeeld de stekker op de schakelaar eraf te halen. Het zijn geen hufterproef daken, met name de schuifkabels en het bedieningsmotortje zijn zwakke punten. Straks heb je het dak bijv half open en gaat het niet meer dicht.

depeugeot206 (0), 5 jaar geleden

Ik zal eerst inderdaad eens kijken of ik erachter kan komen of het schuifdakje niet met opzet is "uitgeschakeld". En daar op volgend wanneer ik er tijd voor heb de boel eens doormeten.

De uitkomst daarvan volgt z.s.m ,

Tot zover alvast bedankt heren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.