Peugeot 306: Groot probleem in aandrijflijn

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,6

De afgelopen weken ondervond ik een probleempje bij stevig wegrijden, wat leek op doorslaan van de voorwielen. Vreemd want het kwam zowel op droge als op natte weg voor en mijn banden zijn nog goed.
Verder niet echt over nagedacht, tot ik gisteren merkte dat het plotseling veel erger werd en daarnaast helemaal niet van doorslippende voorwielen kwam. Het korte ritje naar de wasstraat eindigde achterop de tow-truck van de ANWB. Geen aandrijving meer....

De ANWB monteur dacht eerst aan een gebroken aandrijfas (leek mij niet waarschijnlijk aangezien het probleem achteraf toch al een paar weken bestond), maar een snelle inspectie leerde ook inderdaad dat dat het niet kon zijn.

Waarschijnlijk een defect differentieel was de slotconclusie, in ieder geval niet iets waar ter plekke iets aan gedaan kon worden. Kan iemand dit vermoeden bevestigen, of is het misschien toch wat anders?
Indien het diff inderdaad kapot is, neem ik aan dat ik de hele bak moet vervangen? In dat geval, hoe kom ik aan een bak? Nieuw wil ik niet, maar ik twijfel tussen gewoon van de sloop of een revisiebak. Ben niet van plan de auto nog jaren te houden.

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje helpen!

Groeten,
Michiel

MBierman

Geplaatst door MBierman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (490) PRO, 17 jaar geleden

als niet gewoon de koppeling kapot is, dan zal idd waarschijnlijk het differentieel stuk zijn. je zou als de bak verder nog in goede staat verkeerd alleen een differentieel kunnen vernieuwen. alleen kun je dit pas goed beoordelen als de bak open ligt.

MBierman (0), 17 jaar geleden

Nee de koppeling is het niet. Deze is pas een jaar oud en werkt probleemloos.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

De koppeling een jaar oud zegt niets. Het hart kan uit de koppelingsplaat liggen. Dat voel je in het pedaal niet echt. Ben benieuwd naar de afloop. Grtn. Ad

MBierman (0), 17 jaar geleden

Hallo Ad,

Uit je reactie maak ik op dat je twijfelt aan mijn eigen diagnose?
Eind deze week gaat de bak eruit, dan weet ik het zeker.

Groeten,
Michiel

MBierman (0), 17 jaar geleden

Probleem nog steeds niet opgelost, want tot tweemaal toe een verkeerde bak bezorgd door autodemontagebedrijf. Volgens de garage zitten er verschillen in de schakelhefboompjes. Volgens garage wordt mijn bak met maar 1 schakelstang bediend. Heeft iemand een idee hoe ik ervoor kan zorgen dat ik de goede versnellingsbak geleverd krijg? Typenummer o.i.d?

MBierman (0), 17 jaar geleden

Na 2 verkeerde bakken eindelijk de juiste afgeleverd. Daarna nog een week niet kunnen starten vanwege de startblokkering die er geen zin in had, maar vandaag eindelijk weer rijden.
Een geluk bij een ongeluk: dat het defect in de versnellingsbak heeft gezeten is duidelijk, want nu rijdt de auto weer als een zonnetje. Het differentieel was volgens mij de boosdoener, maar zeker zal ik het niet weten want de oude bak heb ik achtergelaten bij de garage.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.