Peugeot 306: Waterpomp voor/achterzijde van een 306 XR; iets aparts?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Beste mensen; als Renault monteur ben ik noodgedwongen voor een kennis van mij bezig met een 306 XR en ik heb geen idee wat voor motor daarin zit, benzine in ieder geval; een motornummer kon ik uit het plaatje niet opmaken.
Afijn, het ding lekt koelvloeistof als een bezetene en dat komt van het plaatje wat achterop het waterpomphuis zit. Deze zit met twee M6 boutjes vast maar als ik die losdraai, beweegt de plaat wel maar ik krijg hem er niet af. Ik haalde de distributiedeksels weg en zag dat er aan de voorkant ook wat weggeschoeft kon worden; ook twee M6 boutjes bij de poulie van de pomp.
Het werdt te donker dus ik ben gestopt. Ik wilde nu eigenlijk vragen of er wat speciaals is aan deze pompen, of ik ergens op moet letten? Ik werk dus bij Renault en weet ondertussen dat met de Franse auto's er best wel eens iets "speciaals" kan zijn wat je "net ff moet weten"......

Vandaar deze vraag, alvast mijn hartelijke dank; Wim.

Icedude

Geplaatst door Icedude (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Hier een plaatje van de waterpomp:

[url=http://imageshack.us][img]http://img158.imageshack.us/img158/9552/...[/img][/url]

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

Oeps...laat me raden; ringetje nummer twee gaat het meest lek?

Maar zonder gein; die zal ik wel moeten vervangen neem ik aan? Tis voor een kennisje met zonder geen niet al te veel geld ;) en ik heb niet zo'n zin om er een grote happening van te maken; ik doe al genoeg voor d'r.
Afijn, zoals ik het begrijp, komt het neer op een setje ringen?? Of krijg je de hele waterpomp erbij? Of kan je kiezen?

harry4203 (465) PRO, 17 jaar geleden

huisje nr5 gaat lek, als je de 2 boutjes m6 los hebt, moet je em ong 30graden tegen de klok in verdraaien en dan eruit trekken (kan erg vast zitten)

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk, daar was ik niet op gekomen; draaien!
Okee, de ring tegen het blok aan kan ik dus laten zitten? Maar dat hele huisje gaat dus lekken, niet alleen de ring begrijp ik?

harry4203 (465) PRO, 17 jaar geleden

klopt. huisje trekt een soort krom.

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

Ben ik weer; ik heb het huisje eruit gehaald (nu al, lokale dealer is niet erg vlot) en het blijkt dat het metalen huis van binnen geen rand heeft waar het huis is moet "schroeven". Ook was de gemonteerde ring veel te groot en lag er half uit........ik wordt dus in de maling genomen door degene die mij de klus laat doen.
Maargoed; nieuwe huis erin en die zit gewoon ruim; halve millimeter kan ik hem schuiven in het metalen huis. Ook de rubber ring die ik erbij kreeg, is te dun; die komt niet buiten de richel uit waar hij invalt en heeft dus totaal geen nut! Wel allemaal originele onderdelen en het nummer van het huis is ook hetzelfde.
Het metalen huis is niet beschadigt van binne zover ik kan zien.

Komen dit soort rare zaken wel vaker voor, is er eventueel een modificatie op geweest?

Icip (0), 17 jaar geleden

sorry dat ik je post gebruik maar ik kan zelf niks posten.

ik heb een 106 xr, de radiator lekte dus heb ik een nieuwe gekocht en erin gezet. tweede probleem is dat het water erin niet rond draait, het blijft in de motor zitten en wordt heet. heeft iemand een oplossing?

groetjes nami

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum