Peugeot 406: (hand) rem

Bouwjaar: 2001

Hallo allen,
op mijn 406 break heb ik de achterremcilinders vervangen,
en de remvoeringen.
Nu weet ik dat de achterremmen zelfstellend zijn,maar hoe vaak moet ik die handrem erop trekken voordat hij uitgesteld is?Misschien had ik ze ook vrij los staan,zou kunnen.
Moet ik nu morgen met een bakkie koffie in de auto gaan zitten en aan de handrem sjorren,bij wijze van fitness?
En er zit een groefje in mijn trommel,daar waar de voering zit,niet echt diep,ik schat 0,5 mm,wat is de marge voor deze slijtage,wanneer moet je een trommel vervangen?

hobby-monteur

Geplaatst door hobby-monteur (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

de werkwijze is eerst je handrem helemaal losstellen,dan remschoenen opstellen door middel van je zelfstelmechanisme op te stellen ,paar keer remmen af en toe en als laatste weer je handrem afstellen,je remschoenen moet je opstellen met behulp van je zelfstelmechanisme,deze stel je net zolang tot de trommel nog vrij rond kan draaien die rand die je bedoelt in de trommel kun je het beste met slijptolletje of freesje even wegslijpen kun je de volgende keer makkelijker je trommel eraf pakken,

hobby-monteur (0), 13 jaar geleden

oke,bedankt,ga ik volgend weekend mee aan de gang.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.