Peugeot 207 CC 2008: Haren van achterste pot van uitlaat ? Of van middenpot ?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

In febr. 2021 achterste pot van uitlaat laten vervangen + een tussenstuk . Vandaag houdt de auto zich in en komt raar geluid uit uitlaat . Na effe te kijken in de uitlaat zaten er lange zwart/grijze haren in .
Gaan vragen bij degene die uitlaat heeft gestoken en die zegt dat hij niet in de uitlaat kan gaan kijken , dat ik verder mocht rijden en mocht de auto slechter beginnen rijden ze de uitlaat volledig moesten vernieuwen . Behalve de achterste pot en dat tussenstuk) . Toen ik naar huis reed hoorde ik een serieuze knal die kwam van de uitlaat en nu rijdt die terug beter maar maakt enorm lawaai . Zitten die haren ook in de middenpot ? (bij aankoop?)

Peugeot 13

Geplaatst door Peugeot 13 , lid sinds 5 jaar geleden

15 Reacties

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Volgens mij heb je deze vraag eerder gesteld en daar ook antwoord op gekregen. Het is hoogstwaarschijnlijk dempings materiaal uit één van de uitlaat dempers. Waar heb je de uitlaat delen laten vernieuwen en nog belangrijker....welk (slecht) imitatie merk is er onder gezet? Bij bijvoorbeeld (race) motorfiets dempers zit er ook vaak dempings-wol in wat er na verloop van tijd uit brand. In dat geval kun je nieuw dempings materiaal kopen en de demper opnieuw vullen. Bij een demper van een auto is dat niet mogelijk. Ik zou zeggen: laat de onlangs vernieuwde achterdemper ergens anders vernieuwen voor een kwalitatief beter merk en kijk of de problemen hiermee opgelost zijn. Neem de oude demper mee en ga ermee terug. Zijn ze schappelijk, dan geven ze je de centjes van de achterdemper terug. Zo niet, dan heb je pech, maar is het probleem opgelost.

Peugeot 13, 2 maanden geleden

Bij auto 5 laten doen . Is merk Bosal . Kunnen die haren niet uit de middendemper komen ?

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Volgens mij zitten er in de middendemper meestal schotjes. De achterdemper is groter en t lijkt me meer voor de hand liggend dat het materiaal daar in zit.

  Achterpot Bosal 292-045 staat op factuur . Dus in de middendemper zou dit materiaal van haren niet zitten ? - Peugeot 13, 2 maanden geleden

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Wil je het zeker weten, kijk dan of je contact op kunt nemen met bosal.

  Heb kontakt opgenomen met bosal . Ik laat jou wel weten wat ze hebben geantwoord . - Peugeot 13, 2 maanden geleden

oldford PRO, 2 maanden geleden

Een Bosal 292-045 is een middendemper voor de 207.
Ik ben benieuwd wat ze dan opgeven voor de middendemper op de factuur.

Bosal zit in Duitsland. Zie: http://www.bosal.com/en/contact/bosal-de...

  Klopt , net opgezocht . Ze zullen toch geen middendemper achteraan hebben gestoken ? (haha) Neen , het zal weeral een foutje zijn , vergist van nummer . - Peugeot 13, 2 maanden geleden

JGC, 2 maanden geleden

Bosal is een Nederlands bedrijf. Je krijgt gewoon 2-3 jaar garantie op een bosal demper, dus gewoon mee teruggaan naar de garage.
Bosal is over het algemeen geen rommel, Peugeot dealer monteert ook wel bosal als 2e keus voor auto's ouder dan 5 jaar.

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

heb ff wat revieuws van dat auto 5 zitten lezen, maar ik zou eerst maar eens kijken of er wel een bosal potje onder zit😢. zoals reeds vermeld is bosal over het algemeen geen troep.

  Heb geen put om auto over te zetten om te kunnen kijken . Zal er allicht ook niet op staan zeker , het merk ? - Peugeot 13, 2 maanden geleden
  Bosal drukt de merknaam wel in het staal van de demper meestal. Met krik en onder auto kruipen kan je dat wel zien (let wel op veiligheid, auto op je hoofd vertel je niet na) - JGC, 2 maanden geleden

Peugeot 13, 2 maanden geleden

Bosal weet me te zeggen dat er in de middendemper als issolatiemateriaal BASALTWOL wordt gebruikt .
Wie weet hoe dat eruit ziet ?
Ik vermoed beige/geel van kleur , een samengeperst materiaal met vezelachtige structuur .

Peugeot 13, 2 maanden geleden

Niemand die zeker weet hoe BASALTWOL eruit ziet ?

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Google eens op BASALTWOL en je kunt een hele avond lezen en plaatjes kijken 😊

Peugeot 13, 2 maanden geleden

Amai amai !!!
Op factuur staat dus : Achterpot Bosal 292-045 128 euro
Montage tussenpot 69 euro
+ uitlaat toebehoren .
Auto 5 was dus van mening dat de achterpot was vervangen !
Ondertss. hoorde ik van 2 personen dat het lawaai wel degelijk in de achterpot zit .
Ik ging dus nog eens terug naar auto 5 en heb dat dus gezegd .
Ze gingen hem eens boven de put plaatsen .
Wat zag ik ? Gans de uitlaat was vernieuwd vanaf de motor tot aan de einddemper !!! De einddemper was dus NIET vernieuwd !!!
Ik toonde hen de factuur waarop stond dat de einddemper was vernieuwd en hun antwoord was ; computerfout ! Stel je voor !
Nu liet ik daar een prijs opmaken voor die einddemper en dat ging me 350 euro kosten bij auto 5 . Ze wisten me ook te zeggen dat de nieuwe einddemper niet van Bosal ging zijn ??
Ik heb er echt genoeg van , van die garagisten .
Ik heb gekeken online voor een einddemper van Bosal en die staat 88 euro in aanbieding .
Ik heb ook iemand gevonden die 15 euro per uur vraagt en die garageke met put heeft .
Zal me veel goedkoper uitkomen en kan er tenminste bij blijven om te zien wat hij doet .
Ik ga hem dan ook eens vragen of die middendemper die auto 5 stak wel van Bosal is .
Nu , een vraagje , ik ga die einddemper bestellen , moet ik daarvoor nog acessoires bijbestellen ? (toebehoren)

  Dat sierstuk die op de einddemper zit , is dat ook apart bij te bestellen ? - Peugeot 13, 2 maanden geleden

JGC, 2 maanden geleden

Sierstuk wordt op de nieuwe einddemper geleverd. Montagepasta is handig om de verbinding dicht te krijgen, verder alleen evt nieuwe ophangrubbers en een klem als die niet opnieuw te gebruiken zijn.
350 euro voor een nieuwe demper is waanzin, ik heb het 3 jaar terug bij mijn SW bedaan, gewoon op de oprit. Met een brug is zoiets in 1 hooguit 1,5 uur wel klaar (zeker omdat middendemper al vervangen is)

hans4074 PRO, 2 maanden geleden

Jou reactie: bij bosal wisten ze te vertellen dat BASALTWOL in de middendemper gebruikt werd. Nu ga je dan toch alleen weer de einddemper vernieuwen? Ik snap er niets meer van 🤔.
Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar toch het advies: vervang beide delen en neem niet het goedkoopste spul.
De dealer heeft vaak ook nog een minder dure lijn naast de originele, de zogenaamde eurorepair onderdelen. Vraag eens wat dat kost.

  Hans , heb je mijn bericht van dagen geleden alhier goed gelezen ? Auto had me gezegd dat ze de einddemper hadden vernieuwd zoals ook op de factuur stond Vorige week samen gekeken bij auto en wat zag ik , vanaf de motor tot aan de einddemper alles vernieuwd bij auto Dus de einddemper hadden ze niet vernieuwd Dus laat ik deze nog vernieuwen Wat betreft die haren , ik vermoed dat die niet uit de middendemper komen want heb gezien op internet dat die basaltwol een geel-beige kleur heeft en de haren die eruit kwamen waren grijs/zwart van kleur Dus vermoed dat die toch uit de einddemper komen , of niet ? Als je denkt dat die toch uit de middendemper zouden komen , zeg het mij dan want dan heeft auto 5 iets verkeerd gedaan bij het plaatsen van de middendemper en bijbehorende buizen . Dan hoef ik de einddemper niet te vervangen . Het lawaai is wel te horen in de einddemper . - Peugeot 13, 1 maand geleden

hans4074 PRO, 1 maand geleden

Ja hoor, k heb het verhaal goed gelezen en ik snap het misverstand. Kleur van de haren zegt mij niets. Voor hetzelfde zijn de haren verkleurd door uitlaatgassen en/of hitte.
Je moet doen wat je het beste lijkt. Verwarrend is het wel..en ondanks dat ik ook geen veelverdiener ben, had ik allang de uitlaat vernieuwd voor een degelijk exemplaar zonder trillingen, extra geluid of slechte pasvorm.

  Hans , wij betaalden al 330,30 euro voor de ganse uitlaat te vernieuwen bij auto5 , van Bosal ,(behalve einddemper) . Nu vragen ze nog eens 350 euro voor de einddemper en die zou volgens auto 5 NIET van Bosal zijn ? Dat zou 680 euro zijn voor gans de uitlaat te vernieuwen . Als dat geen mooi bedrag is voor een auto van tenslotte 13j. oud . Bon , de einddemper is ondertss. nog niet vernieuwd . Ik ga die zelf bestellen online en iemand die ik ken gaat hem steken . Ik neem ook een Bosal . Die zal me dan maar een 180 euro kosten ipv 350 euro bij auto 5 . Dan zal ik nog aan 510 euro zitten alles samen maar dan wel helemaal van Bosal . Ja , met mijn pensioentje van 1600 euro loop ik ook niet ver . - Peugeot 13, 1 maand geleden

hans4074 PRO, 1 maand geleden

K heb net nog even globaal gekeken wat bijvoorbeeld een achterdemper van de eurorepair lijn van Peugeot kost, en ja.....dan zit je ook rond de 350 euro inclusief ☹️. Maar dat is wél een demper met het verchroomde sierstuk voor o.a. de CC uitvoering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.