Peugeot 207 CC 2008: Haren van achterste pot van uitlaat ? Of van middenpot ?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

In febr. 2021 achterste pot van uitlaat laten vervangen + een tussenstuk . Vandaag houdt de auto zich in en komt raar geluid uit uitlaat . Na effe te kijken in de uitlaat zaten er lange zwart/grijze haren in .
Gaan vragen bij degene die uitlaat heeft gestoken en die zegt dat hij niet in de uitlaat kan gaan kijken , dat ik verder mocht rijden en mocht de auto slechter beginnen rijden ze de uitlaat volledig moesten vernieuwen . Behalve de achterste pot en dat tussenstuk) . Toen ik naar huis reed hoorde ik een serieuze knal die kwam van de uitlaat en nu rijdt die terug beter maar maakt enorm lawaai . Zitten die haren ook in de middenpot ? (bij aankoop?)

Peugeot 13

Geplaatst door Peugeot 13 , lid sinds 4 jaar geleden

10 Reacties

hans4074 PRO, 2 weken geleden

Volgens mij heb je deze vraag eerder gesteld en daar ook antwoord op gekregen. Het is hoogstwaarschijnlijk dempings materiaal uit één van de uitlaat dempers. Waar heb je de uitlaat delen laten vernieuwen en nog belangrijker....welk (slecht) imitatie merk is er onder gezet? Bij bijvoorbeeld (race) motorfiets dempers zit er ook vaak dempings-wol in wat er na verloop van tijd uit brand. In dat geval kun je nieuw dempings materiaal kopen en de demper opnieuw vullen. Bij een demper van een auto is dat niet mogelijk. Ik zou zeggen: laat de onlangs vernieuwde achterdemper ergens anders vernieuwen voor een kwalitatief beter merk en kijk of de problemen hiermee opgelost zijn. Neem de oude demper mee en ga ermee terug. Zijn ze schappelijk, dan geven ze je de centjes van de achterdemper terug. Zo niet, dan heb je pech, maar is het probleem opgelost.

Peugeot 13, 2 weken geleden

Bij auto 5 laten doen . Is merk Bosal . Kunnen die haren niet uit de middendemper komen ?

hans4074 PRO, 2 weken geleden

Volgens mij zitten er in de middendemper meestal schotjes. De achterdemper is groter en t lijkt me meer voor de hand liggend dat het materiaal daar in zit.

    Achterpot Bosal 292-045 staat op factuur . Dus in de middendemper zou dit materiaal van haren niet zitten ? - Peugeot 13, 2 weken geleden

hans4074 PRO, 2 weken geleden

Wil je het zeker weten, kijk dan of je contact op kunt nemen met bosal.

    Heb kontakt opgenomen met bosal . Ik laat jou wel weten wat ze hebben geantwoord . - Peugeot 13, 2 weken geleden

oldford PRO, 2 weken geleden

Een Bosal 292-045 is een middendemper voor de 207.
Ik ben benieuwd wat ze dan opgeven voor de middendemper op de factuur.

Bosal zit in Duitsland. Zie: http://www.bosal.com/en/contact/bosal-de...

    Klopt , net opgezocht . Ze zullen toch geen middendemper achteraan hebben gestoken ? (haha) Neen , het zal weeral een foutje zijn , vergist van nummer . - Peugeot 13, 2 weken geleden

JGC, 2 weken geleden

Bosal is een Nederlands bedrijf. Je krijgt gewoon 2-3 jaar garantie op een bosal demper, dus gewoon mee teruggaan naar de garage.
Bosal is over het algemeen geen rommel, Peugeot dealer monteert ook wel bosal als 2e keus voor auto's ouder dan 5 jaar.

harry4203 PRO, 2 weken geleden

heb ff wat revieuws van dat auto 5 zitten lezen, maar ik zou eerst maar eens kijken of er wel een bosal potje onder zit😢. zoals reeds vermeld is bosal over het algemeen geen troep.

    Heb geen put om auto over te zetten om te kunnen kijken . Zal er allicht ook niet op staan zeker , het merk ? - Peugeot 13, 2 weken geleden
    Bosal drukt de merknaam wel in het staal van de demper meestal. Met krik en onder auto kruipen kan je dat wel zien (let wel op veiligheid, auto op je hoofd vertel je niet na) - JGC, 1 week geleden

Peugeot 13, 1 week geleden

Bosal weet me te zeggen dat er in de middendemper als issolatiemateriaal BASALTWOL wordt gebruikt .
Wie weet hoe dat eruit ziet ?
Ik vermoed beige/geel van kleur , een samengeperst materiaal met vezelachtige structuur .

Peugeot 13, 2 dagen geleden

Niemand die zeker weet hoe BASALTWOL eruit ziet ?

hans4074 PRO, 2 dagen geleden

Google eens op BASALTWOL en je kunt een hele avond lezen en plaatjes kijken 😊

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 CC of stel zelf een nieuwe vraag.