Peugeot 306: HDI Break; Hoe verwijder ik de middenconsole? OPGELOST

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Tijdens het werken aan de bedrading voor de radio viel me er een tierip achter het dashboard naar beneden... Natuurlijk geen enkel probleem, ding kan niet zoveel kwaad doen, maar goed...
Zou hem toch graag er weer uitvissen, maar via het gat van de radio wil het niet, da's te diep.
Als ik de console voor de versnellingspook waar de asbak inzit verwijder, zou ik hem volgens mij zo moeten kunnen pakken, maar hoe verwijder ik dat ding?
Iemand een stappenplan?

henkenrianne

Geplaatst door henkenrianne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk torx schroeven worden zo aangebracht dat ze alleen zichtbaar zijn als je van onder naar boven kijkt.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

dus ik hoef alleen dat voorste deel los te schroeven; niet ooknog het deel rond de handremhendel en de versnellingspook?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee hoor Henk, je moet van achter naar voor werken maar, kun je hem niet vanaf de rechterkant zien liggen?

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

nee... Daar zit allerlei bedrading van mijn carkit. Het is dus als ik het goed begrijp een kwestie van de torxjes aan de voorkant van de console (in de beide voetenruimtes) losmaken en dan zit het ding los?

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Nou, ik heb de tierip weer, maar het was wel even een operatie zeg.... Oltimer had gelijk, je moet van achteren naarvoren werken. Eerst: asbak achterpassagiers verwijderen en de twee torxjes daar losschroeven. Vervolgens paneeltje met schakelaars voor electrische ramen achter verwijderen en stekkers losnemen. Vervolgens hoes handrem verwijderen. (flink sjorren..!) Hierna hoes versnellingspook omhooghalen (Aan de handremkant optillen, dan klikt-ie wel los). Onder de pookhoes zitten nog twee boutjes: losdraaien. Dan: In de bestuurders voetenruimte twee torxjes losdraaien en in de bijrijders voetenruimte 1. En dan begint het grote gepriegel. Handremkantdeel van de middenconsole verwijderen, en vervolgens de asbakkant. Denk hierbij aan het stekkertje voor de asbakverlichting!
Ik vond mijn tierip liggend precies op de binnenrand van het dashboard, nauwelijks zichtbaar....

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.