Peugeot 205: help!!! aandrijfas

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

ik heb een probleempje met de aandrijfas,als ik een bocht naar rechts of naar links maak dan tikt ie heel erg in de bocht en je voelt het ook in de stuur,nu heeft mijn neef rechtsvoor al een splinternieuwe aandrijfas erop gemonteerd,maar er is nog niks veranderd,hij tikt links nog net zo hard als rechts,maar normaal moet toch een van de twee verdwenen zijn na het vervangen van een van de aandrijfassen?of heb ik het mis? en misschien een domme vraag maar is een homokineet hetzelfde als een aandrijfas? tja ik heb er niet veel verstand van en mijn neef weet het ook ff niet meer,dus alle antwoorden en adviezen zijn welkom,ben jullie dankbaar,groetjes carla

sweetc

Geplaatst door sweetc (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sweetc (0), 17 jaar geleden

trouwens nog een vraagje,wat is dat rooie lampje net boven de benzinemeter?nee,het is niet de tank zelf wat leeg is ;) haha.want soms gaat ie branden en dan slaat mij de auto elke keer af,en als ik dan gas wil geven gaat ie helemaal niet vooruit,pas na een paar minuten kan ik weg rijden en is het lampje ook uit.wat betekent dit lampje? groetjes dom donkerblondje ;)

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Het homokineet is een onderdeel van de aandrijfas. Op het punt waar de as een knik maakt om de het in- en uitveren van het wiel te kunnen volgen zit een rubberen hoes, daaronder zit het homokineet. Je kan het homokineet vergelijken met een hulpstuk uit een doppendoos om "om een hoekje" te kunnen schroeven.

Indien het homokineet aan vervanging toe is hoor je het idd tikken. Als regel kun je stellen dat een bocht naar links een tik recht teweeg brengt en een bocht naar recht een tik links.

Wat dat lampje betreft, ik neem aan dat je geen instructieboekje meer van de auto hebt. Staat er naast of op het lampje geen teken? En zo ja, wat voor teken, maak desnoods een foto en plaats die hier.

sweetc (0), 17 jaar geleden

maar als je de aandrijfassen helemaal vervangt voor nieuwe,is de homokineet daar toch ook nieuw van? of niet?of zit die niet aan de aandrijfas vast?

Peter8838 (0), 17 jaar geleden

De homokinetische koppeling is het gedeelte van de aandrijfas dat aan slijtage onderhevig is.
Hoor je een krakend geluid bij gasgeven in een scherpe bocht, dan is dat de aandrijfas die aan het wiel zit dat de binnenbocht maakt. Als je het geluid hoort bij een bocht naar RECHTS, is het dus de RECHTSE aandrijfas die je hoort, omdat deze de scherpste hoek maakt.
De homokinetische koppeling kan bij een 205 niet los geleverd worden van de aandrijfas.
Het beste wat je kunt doen is een ruilas laten monteren, deze kosten tussen de 100 en 150 €.
Wat dat lampje betekent kun je opzoeken in het instructieboekje.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het lampje zal wel een aanwijzing zijn dat er een probleem is met de motor, motor gaat in noodloop of slaat af, laten uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum