Peugeot 306: help: d-riem DW10TD(2.0HDI)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW10TD

Binnenkort moet de d-riem vervangen worden incl span-, looprol en waterpomp. Offerte bij dealer opgevraagd--> €620-, incl( slik !) terwijl materiaal maar € 170-, kost.
voor een peus van bijna 10 jaar oud en ongeveer 3 duizend euries marktwaarde vind ik dit niet lonend dus ga ik het zelf doen. ben technisch en heb een klein beetje ervaring; dus durf het wel aan. Ik zou zeer dankbaar zijn als iemand zo'n pdf heeft in het nederlands met illustraties die uitleggen hoe het moet. 'k heb ze hier op dit forum al wel gevonden voor andere motortypen maar niet voor de DW10TD.

Verder heb ik begrepen dat de motorsteunen los moeten en motor een stuk naar boven getakeld moet worden omdat je anders niet bij kan ??? klopt dit? zo ja dien ik ook een takel aan te schaffen namelijk :) of kan je de d-riem ook vervangen zonder de motor eruit te takelen ? zo te zien is het bijhoorlijk krap maar als je 't rechter voorwiel verwijderd en de beschermingskap onder de auto, kan iemand met niet al te dikke armen en handen deze klus wel klaren lijkt mij... of ben ik misschien te positief ?

ik hoop dat de ervaren professionals hier mij op een beetje op weg kunnen helpen met deze vragen.

bij voorbaat mijn oprechte dank !

bitbyter

Geplaatst door bitbyter (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je geeft wel aan dat het een DW10TD motor is, maar niet voor welke model Peugeot? 306 of 406?

bitbyter (0), 15 jaar geleden

gaat om een 306.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.