Peugeot 306: Hoe werkt de multiremspanner?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb een peugeot 306 cabrio 1.8 uit 1995 met airco en stuurbekrachtiging. Hoewel we al bij andere wagens de multiriem vervangen hebben, het wijst zicht meestal uit, slagen we er niet in om de spanner te doen werken van de 306.
We dachten dat deze gekanteld kon worden maar slaagden hier niet in. Dachten dat hij stuk was en dus een nieuwe gekocht. Ook de deze krijgen we niet gekanteld. Is deze spanner niet verstelbaar? Zo neen, waar wordt de multiriem dan gespannen? Ik heb het type spanner in een afbeelding bijgevoegd.

Alvast bedankt!
[url=http://postimage.org/image/k3xmxfec9/][img]http://s12.postimage.org/k3xmxfec9/042ap...[/img][/url]

Falco12

Geplaatst door Falco12 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Zet een torx sleutel op de middelste bout en dan kun je hem kantelen

Falco12 (0), 11 jaar geleden

eerst losschroeven en dan kantelen? en hoe ver mag ie losgeschroefd worden? Wnat het lijkt alsof het systeem dan uit elkaar gaat springen :)

Mausx (0), 11 jaar geleden

Niet losschroeven maar de andere kant op draaien. dan kantelt ie uiteindelijk.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Niet los schroeven maar sleutel als hefboom gebruiken

harry4203 (450) PRO, 11 jaar geleden

als je de spanner omdraaid, (hij zit namelijk met de torx-bout van de looprol naar de motor) zul je zien dat er aan de andere kant onderaan een vierkant gat zit. spanner gewoon monteren en dan dmv een 3/8 ratel in dit vierkant te plaatsen deze ontspannen.
(hier is best wat kracht voor nodig)

Falco12 (0), 11 jaar geleden

Ja er zit op deze spanrol geen torx aan de binnenkant. Wel duidelijk een bevestigingspunt. Er is inderdaad onderaan een vierkant gat. Maar onder hm te monteren krijg ik hem manueel niet ontspannen. Maar dat zou dan moeten lukken als hij aan het blok vasthangt?

harry4203 (450) PRO, 11 jaar geleden

yep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.