Peugeot 306: Horten en stotten na 2/3 dagen stil staan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Als mijn 306 1.4 een paar dagen heeft stil gestaan dan loopt de auto onregelmatig in toeren. Als je dan weg wil rijden hoor en zie je de toeren oplopen maar het vermogen kan de motor niet kwijt. Als je dan een paar meter hebt gereden voel je dat de auto " pakt" op het moment dat je schakelt van de eerste naar de tweede versnelling zakken de toeren weer en begint de elende opnieuw. De volgende dingen zijn al vervangen: potentiometer, stappenmotor en bobine.
Kan iemand mij een idee/suggestie geven?
Alvast bedankt!

Miep-80

Geplaatst door Miep-80 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Theo Sparenburg (5), 13 jaar geleden

Begrijp ik het goed dat als je rijdt en gas geeft de toeren van de motor wel gelijk omhoog gaan maar de wagen niet echt versnelt? Als dit zo is slipt je koppeling.


vr.gr. Theo Sparenburg

case1545 (0), 13 jaar geleden

potentiometer & stappenmotor vervangen voor nieuw of 2e hands? (2e hands heeft vaak zelfde probleem)..door erkende garage of beun de haas? het "tussengas" wat je beschrijft duidt op storing in gas(klep)regeling ofwel koppeling op. het verschil is dat het met een slippende koppeling niet horten en stoten is meer vloeiende gierende toeren en dan pas "aangrijpen". bij horten en stoten denk ik eerder aan gasklep/potentiometerprobleem of vuil in de gasklep. dat deze vervangen is wil niet zeggen dat de vervanger beter is als het een 2ehand was...niet te lang mee doorrijden want dan heeft je koppeling of je aandrijflager veel te lijden van de klappen.
vrgrKees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum