Peugeot 205 1.1: inhouden bij benzine tank op een kwart van de inhoud

Bouwjaar: 1991

Hallo forumleden
Mijn 205je,gaat als de tankinhoud ongeveer bij een kwart is,schokken en inhouden.Bij een half of volle tank,rijd hij goed.Mijn vraag is,zit er soms een filter of zeef in de benzinetank,die op een bepaald niveau verstopt is.Starten en stationer loopt hij goed,ook met bijna lege tank.

Mvg,Mart.

Mart477357

Geplaatst door Mart477357 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Santa (0), 18 jaar geleden

Heb je de tank ooit eens (bijna) helemaal leeg gereden?
Wij hebben ooit ook 2 205-jes gehad en bij eentje bleek dat je, nadat het lampje van de benzinemeter ging branden, nog maar 2 liter benzine tot je beschikking had i.p.v. de in het instructieboekje omschreven 8 liter! Waarschijnlijk dat de aanzuigbuis in de tank niet diep genoeg zat. Bij jou kan het mogelijk ook nog een probleem in de tankontluchting zijn. Kun je uitproberen door de tankdop te verwjderen en weer even te gaan rijden wanneer je tank weer leeg is en de auto stottert. (Niet doen tijdens regen i.v.m. water wat dan in de tank kan komen!) Als de auto dan nog stottert is het NIET een vacuum in je tank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.