Peugeot 106: Inhouden motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Goedeavond heren,

Ik heb sinds enkele maanden een peugeot 106. Het verleden is onbekend en misschien maar beter ook. Heb sinds het begin een storing in de auto zitten. De auto houdt regelmatig in en het storingslampje van het motormanagement brand regelmatig. Niet consequent. Nou is naar alle waarschijnlijkheid het blok wat erin lag niet origineel. Vorige week is mijn zuiger geexplodeerd en hebben we er dus een ander blok ingelegd. Gasklephuis, startmotor en dynamo over gezet van het oude blok. Nu blijkt echter dat de storing er nog steeds in blijft zitten.

De motor houdt met hele grote regelmaat behoorlijk in en begint dan knap te stotteren? De meningen over dit problemen lopen erg uiteen. Wat zijn jullie ervaringen? De laatste conclusie is wellicht de stappenmotor? Mensen die hier mee te maken hebben gehad of een oplossing weten?

Alvast bedankt.

ErwinTessers

Geplaatst door ErwinTessers (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

wat voor injectiesysteem zit hier op ? als het een monopoint is kan het de smoorkleppotentiometer zijn, die is niet los te vervangen ,

ErwinTessers (0), 13 jaar geleden

Dit is een monopoint systeem. Wellicht is er dit gasklephuis ook niet goed wat er nu op zit. De dealer zei vandaag dat de stappenmotor die op dit chasisnummer hoort niet dezelfde is als er nu op zit. Maar hoe kan ik er achter komen wat het goede gasklephuis moet zijn wellicht dat dit het probleem is.

Waar zit deze sensor die jij zei?

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

om daar wat zinnigs over te zeggen heb ik de laatste acht van het chassisnr. nodig, en eventueel het merk van het injectiesysteem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum