Peugeot 106: Inhouden motor + lek linkerzijde motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 XR

Hallo,

Ik heb begin dit jaar een peugeot 106 1.4 XR aangeschaft uit 1996. Deze reed goed, nieuwe accu, distributieriem, filter en dynamo.

Na enkele maanden ging regelmatig het rode lampje branden van de temperatuur. Witte rook bij starten en op een geven moment geur van zwavel in auto. Naar garage geweest en naar alle waarschijnlijkheid koppakking. Deze is nu vervangen en de temperatuur blijft op orde.

Wat wel nog steeds aanwezig is, is het soort van inhouden van de motor. Heb het gevoel als ik gas geef dat er meer in de motor zit, dan er uitkomt. Ik merk ook fluctuaties hierin.

Daarnaast ben ik abuis of de lekkage aan de linkervoorkant van de motor, nu erger is geworden na het vervangen van de koppaking (lekt olie op de grond nu). Ik had idee dat dit bij aankoop al was, maar meer op zweten leek, dan echt lekken.


[url=http://postimg.org/image/i8yxjh381/][img]http://s24.postimg.org/i8yxjh381/foto_Me...[/img][/url]

blanex

Geplaatst door blanex (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MarcoVering (0), 9 jaar geleden

Heb ik ook. Is zo goed als zeker de koppakking.

blanex (0), 9 jaar geleden

Hmm, deze is net vervangen.

Heb ik dan te maken met slecht werk, of pech?

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als het zeker is dat de lek-olie uit die hoek en van die hoogte komt, dan lijkt de koppakking de boosdoener. Is een bekende kwaal, maar als de koppakking onlangs vervangen is, al dan niet voor een ander probleem, dan is er iets verkeerd gegaan/gedaan.

Pieterb1 (0), 9 jaar geleden

Mocht je toch over gaan tot een reparatie (vervanging koppakking), in de onderstaande link is hierover al heel veel geschreven.
Mocht je er ook nog foto's bij willen, stuur mij dan een pb en ik stuur je wat foto's van mijn eigen reparatie.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum