Peugeot 206: Instrumentenpaneel+dimlicht springt aan, stop knippert met conta

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Hallo allemaal,

afgelopen avond een raar probleem met de (voor ons) nieuwe 206. Het betreft hier een 206 1.1i X-Design.

De auto vandaag opgehaald en meteen mee gaan rijden. Onderweg even langs mediamarkt om een radio te halen, deze zat er niet in. Vriendin lief rijden, ik de radio aansluiten. Kwestie van 5 minuten werkt immers.

's Avonds zetten we m weg, doen m netjes op slot, niets aan het handje. Een kwartiertje later wil ik nog iets in de auto leggen en wat schetst mijn verbazing: de auto staat met de dimlichten aan, alles op het instrumentenpaneel brand en de lampjes van STOP, 't benzinelampje en het lampje van de centrale deurvergrendeling knipperen. In eerste instantie nog aan mezelf twijfelen (lampen niet laten branden e.d.) dus weer opnieuw afgesloten en een paar minuten weer hetzelfde.

Mijn eerste vermoeden ging uit naar de radio, dus deze bij de radio losgehaald (verloop van ISO naar radio zit er nog wel aan). Deuren weer dicht, op slot gedaan met afstandsbediening en een paar minuten weer raken.

De lampen en het instrumentenpaneel gaan wel open zodra de deur open gaat. Auto start en rijdt normaal maar zodra de deuren dicht gaan (ze hoeven niet eens op slot te zitten) gaat na een paar minuten het dimlicht aan, instrumentenpaneel aan en STOP en benzinemeter knipperen.

Als de deur open blijft staan is er niets aan de hand, maar ja, dan kun je m niet afsluiten. Heb nu uit pure ellende de accupool (+) losgehaald en ga er morgen in ieder geval mee terug, maar weet iemand waar het aan kan liggen? ANWB kon me in ieder geval niet verder helpen.

We hebben tijdens de aflevering wel een klein probleem gehad met de stekker van het dimlicht passagierskant. Deze was wat ruim waardoor er (waarschijnlijk) niet altijd goed contact gemaakt werd. Deze is wat samengeknepen waardoor dimlicht nu wel blijft branden.

Probleem nog een keer in een notendop:
Auto uit, sleutel uit contact
Alle deuren goed dicht, danwel op slot danwel niet op slot
Na een paar minuten dimlicht en instrumentenpaneel aan, STOP en benzinelampje knipperen (als deuren op slot zijn ook lampje CDV)
Alles gaat uit als deur geopend wordt

Wie weet raad??? Alvast bedankt!

RvL

Geplaatst door RvL (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RvL (0), 15 jaar geleden

Het blijkt te liggen aan het feit dat ik geen verloopstekker heb gebruikt van Peugeot ISO naar after-market ISO. Vandaag dus maar de Kenwood kabelboom van de Peugeot ISO's losgemaakt en het probleem is opgelost.

Ook maar meteen een verloopstekkertje gehaald, dan gaat het misschien beter... ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum