Peugeot 206: Verwarming werkt nog wel, maar niet via de interieur roosters

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb een probleempje!

Sinds een week werken de vier kleine interieurventilatieroosters bij het dashboard (voor verwarming en airco)niet meer. Het maakt niet uit op welke stand je de verwarming zet, off, 1, 2, 3 of 4 hij geeft constant een heel zielig windje. Zelfs bij off!. Heb alle standen en instelling al nagekeken, daar is niets mis mee.

Het rare is dat het grote rooster dat vlak onder de voorruit zit het wel gewoon goed doet, hij blaast gewoon warme of koude lucht naar instelling van de stand en niveau (off, 1, 2, 3 of 4)

Je voelt door de kleine roosters wel koude of warme lucht, dat werkt nog wel. Het is een hele zachte stroom lucht. Maar je kan de kracht gewoon niet meer instellen. Gevolg: beslagen autoramen en slecht zicht en met dit vriesweer zeer irritant. Ik hoop het zelf te kunnen oplossen, voorral gezien de kosten. Dus kan het een probleem zijn met een zekering of is het de aanjager/ventilator? En waarom werkt het rooster vlakbij de vooruit dan nog wel?

Iemand tips?

quickie206

Geplaatst door quickie206 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

kan het niet gewoon zijn dat de lucht geleidings slangen er af geschoten zijn ???

quickie206 (0), 15 jaar geleden

Ja, dat zou misschien ook kunnen, ook dat het systeem opzich wel goed werkt. Hoe kan je dat het beste controleren bij een 206 model? Zo ver gaat mijn verstand van auto's ook weer niet... :)

En waarom werkt het grote rooster onder de vooruit dan wel. Lopen er misschien twee verschillende slangen naar toe? Het lijkt mij ook wel weer logisch dat die verdeling van lucht met elkaar in verbinding staan? Maar correct me if i'm wrong!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum