Peugeot 206: achterruitewisser soms niet uit te zetten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: HFX

De achterruitewisser is soms niet uit te zetten, zelfs met kontakt af blijft ie werken.
Dan stopt ie vanzelf en werkt terug normaal (interval)
Iemand ervaring mee?

raketman

Geplaatst door raketman (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Geef eens je laatste 8 cijfers van het chassisnummer. dan kan ik eens voor je kijken. Is dit toevallig een SW (station) ?

Pt nieker.

pjotr peusjoo (0), 15 jaar geleden

Is het een SW-probleempje dan? Ik heb het nu een paar keer meegemaakt (in ruim 1 jaar) dat de achterruitenwisser spontaan een slag heen en terug maakt als ik de auto met de afstandbediening van het slot haal. Niet zoveel aandacht aan besteed, want je weet dat je een franse auto hebt. Er gebeuren soms wel eens onverklaarbare dingen. Maar is dit een dusdanig probleempje dat er een modificatie cq update voor bestaat?
Is het dan dus zinvol om hiermee naar de dealer terug te gaan, ook ivm de bij mij nog lopende fabrieksgarantie? Groet, Peter.

pjotr peusjoo (0), 15 jaar geleden

Dan is het wellicht ook handiger van mij om te vermelden dat het in mijn geval gaat om een 206SW 1.6 16v quiksilver 2-2007. Peter.

harold4164 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik heb al paar keer gehad dat het de wisser motor zelf is dan kent hij z,n 0 stand niet ook met op slot of los doen gaat hij dan soms aan
succes

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het een 206 SW betreft, zou hier wel eens een oplossing voor kunnen zijn. Was dit niet iets met een weerstandskabeltje tussen RW motor en kabelboom???
Dus als de vraagsteller even doet wat peugeottechnieker aangeeft, komt het vast helemaal goed.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan is het nu wachten op de Raketman

raketman (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo
het is geen SW, een gewoon driedeurs model.
chassisnummer heb ik niet meer bij me, maar de klant komt volgende week langs zal het dan asap posten.
Alvast bedankt voor de medewerking

Groetjes

pjotr peusjoo (0), 15 jaar geleden

Kan ik, ondanks dat ik me hier als particulier tussen wurm, van een van de profs wellicht meer info krijgen over het probleem bij de SW? Gr. Peter

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Peter, jou auto heeft nog fabrieksgarantie. Je dealer moet dat kunnen oplossen. En lukt dat niet dan moet hij hulp inroepen van het technisch platform.

pjotr peusjoo (0), 15 jaar geleden

Zo'n paniek had ik nog niet hoor, met dit probleempje. Het gebeurt misschien eens in de twee maanden een keer. Ik geef toe dat het niet hoort te gebeuren, dus zal ik toch m'n dealer eens hiermee moeten lastigvallen. Maar het blijkt dus voornamelijk een SW-probleempje begrijp ik? En is daar dan al een oplossing voor (BSI-update of toch een weerstand in de voeding naar de RWmotor zoals ik eerder las?) Als het een bekende storing is zonder echte oplossing blijf ik er liever 10 jaar mee rijden dan dat de dealer er dagen mee bezig is zonder oplossing te vinden. Of sterker nog: zonder dat het probleem zich wellicht een keer voordoet. Dan val ik ze liever lastig met heftiger problemen (die ik uiteraard niet hoop te krijgen) die ze dan mogen oplossen. Van een zoekplaatje worden ze ook niet echt vrolijker, daar in HHW. Maar is het bekend en simpel? Dan ga ik volgende week al langs! Gezellig! Groet, Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum