Peugeot 206: 206 HDI start niet meer rond temp van 60°

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,4 hdi

hallo collega's,

Ik zit hier met een merkwaardig probleem. Ik heb een 206 1,4 hdi van een klant binnen staan, als het voertuig koud staat starten draait het zonder enig probleem, als hij warm staat start en draait hij ook zonder enig probleem. Als ik het voertuig laat afkoelen tot ongeveer 60° start hij niet meer. De temperatuur wijzer op het instumentenpaneel gaat dan ook niet meer om hoog. En het oranje lampje van het motor mangetment brand niet als ik het contact aan zet. als hij niet start en ik lees de comp uit krijg ik geen fout code in de motorelektronica. Als hij start en draait krijg ik 3 fout codes maar geen oranje lampje op instrumentenpaneel P0269, P0118, P0704. De eerste is cylinder 3 bijdrage fout (is een fout in de bekabeling van de injectors heb ik gevonden maar komt altijd terug) Het 2de Koelvloeistof temperatuur circuit hoge input en het derde Koppeling schakelaar input circuit storing. Als er mij iemand een idee kan geven laat mij aub weten want ben ten einde raad. Ik heb de diesel lijding boven op het kleppen deksel alvervangen.

J-M108

Geplaatst door J-M108 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (465) PRO, 15 jaar geleden

klinkt misschien raar, maar ik zou de temp-sensor eens vervangen.

J-M108 (0) PRO, 15 jaar geleden

neen de teperatuur sensor is goed deze heeft de juist ohms door. Maar er mij nu wel een geluid op gevallen dat bij contact aan lawaai maakt (zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz) en als deze dat niet doet ik niet kan starten.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

dat zzzzzz is de brandstof pomp... als deze idd niet draait zal er geen druk zijn waar door de motor moeilijk of NIET zal aanslaan... komt er wel spanning op te staan ?

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat je voedingen en massaas moet controleren van de motor ebe op moment van de storing. En verder denk ik aan een defekt kontaktslot. Kun je met je testapp. zien of de motor ebe vrijgegeven wordt en of de sleutel herkent wordt ?

J-M108 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er komt spanning op de pomp. Want ik hoor die draaien. Als de wijzer van de temeratuur nie beweegt en het oranje lampje brand niet bij kontakt aan. Draait de pomp en sosm als de pomp af slaat, beweegt de temperatuur sensor en springt het lampje ook aan.

Als ik mijn probleem heb kan ik ook niet in het systeem voor bvb te kijken naar temp van de wagen en zo

autobalk (0) PRO, 15 jaar geleden

kan antenne van de transponder zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum