Peugeot 307: kachel blijft warme lucht geven na het uitzetten vd airco

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

als ik de airco uitzet,op eco,blijft er warme lucht uit de roosters komen.ondangs dat ik de temp. op 14gr. zet...en het is nu 25gr buiten...warm hoor!...is er ergens een klep of zoiets? die blijft hangen/lekken?

henksuper

Geplaatst door henksuper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

als je de airco uitzet wordt de uitgeblazen temperatuur gelijk aan de buitentemperatuur.... is toch logisch? Het minder hard laten blazen moet je dan regelen met de hand.

Treb (0), 14 jaar geleden

Gewoon aan laten staan, en gewenste temperatuur inschakelen..

henksuper (0), 14 jaar geleden

nou het was buiten dan mischien wel 25gr,maar er bleef warme lucht zoals in de winter de kachel aanstaat uit de roosters komen...vanmorgen was de auto natuurlijk koud en ben ik naar mijn werk gereden ook zonder de airco aan te zetten.dan blijf er wel koele lucht uit komen..maar als ik de airco gebruikt hebt,dan krijg ik geen buiten temperatuur lucht meer binnen..maar blijft er dus warme lucht komen..die koeld niet meer af!...ergens moet dat toch geregeld worden?ook lijkt het dat de airco niet meer zo koud is als vorig jaar..ik heb hem al bijgevulhttp://img36.imageshack.us/img36/8649/pe... maakte niets uit..

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Henk, als je de Airco uit zet dan wordt er buitenlucht aangezgen, deze temp is afhankelijk van de buitenlucht. Warme lucht kan alles bereikt worden in de winter door de recirculatie knop in te drukken.

henksuper (0), 14 jaar geleden

mischien kan ik het beter uitleggen...ik reed op de snelweg ca 110km/uur ..de airco ging even een poosje op tilt..hij viel gewoon uit..de temperatuur buiten was ca 17gr..ik broeide weg in de auto..en moest de ramen loszetten om een beetje verkoeling te krijgen..ergens blijft de kachel aanstaan op de een of andere manier..gewoon hete /warme kachel lucht uit de gaten bij het raam en bij de voeten..en als dan de auto afgekoeld is werkt alles weer gewoon..ik snap dr niets van ..de toestroom van warmwater naar de kachel radiateur wordt toch ergens geregeld??en zoja waar dan..

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

bij deze type's zit er geen kachelkraan meer op. Warme lucht wordt geregelt door mengkleppen in het kachelhuis.


ik weet niet zeker bij de 307 maar :


BIj de C4 wil het nog wel een gebeuren dat van de mengkleppen de tandjes afbreken bij de motors Citorën heeft hier een reparatie kit voor. Maar is niet toepasselijk in alle gevallen dan dient het kachelhuis te vervangen worden ( is meer dan een dag werk).

henksuper (0), 14 jaar geleden

pfffff..nou dus alles uitlaten en in de zomer als de airco het opgeeft dus dan de ramen los..ik ga dr geen dag werk insteken ...
jammer maar het zal dan mischien voor de volgende eigenaar zijn deze reparatie.. bedankt in ieder geval...gr. henk.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

waarom, meestel is het reparatie setje voldoende, of je verkoopt hem op zeer kort termijn.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarom ga je niet even langs de dealer? Het verhaal van citroënmonteurtje klopt voor wat betreft 307 mengklep rep.setje, maar of dat voor jou 307 van toepassing is, kan een dealer vrij snel achterhalen.
Even langsgaan, kleine moeite en dan weet je wat meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum